TFF'de mektup krizi sonuçlandı! İstifa...

20.03.2020 - 11:47 | Son Güncellenme: 20.03.2020 - 11:53

Nihat Özdemir'in başkanlığını yaptığı Türkiye Futbol Federasyonu'nda bir istifa yaşandı. Nihat Özdemir, kimin istifasını istedi? Hangi yönetici, neden istifa etti? Çarpıcı gelişme...

TFF'de mektup krizi sonuçlandı! İstifa...

Türkiye Futbol Federasyonu’nda flaş bir gelişme yaşandı. TFF Başkan Vekili ve İcra Kurulu üyesi Erdal Bahçıvan görevinden ayrıldı. Talebin, bizzat TFF Başkanı Nihat Özdemir’den geldiği gündemde. Erdal Bahçıvan neden TFF’den istifa etti? Nihat Özdemir’e nasıl bir mektup yazdı? İşte gelişmeler ve detaylar…

TFF yöneticisi Erdal Bahçıvan görevinden ayrıldı

TFF yöneticilerinden Erdal Bahçıvan, 3 gün önce maçların ertelenmemesi sebebiyle Nihat Özdemir’e ithafen bir mektup yazmış ve eleştirilerde bulunmuştu.

İstifa çağrısı Nihat Özdemir’den geldi

Skorer’de yer alan habere göre; Galatasaray kontenjanından seçilen İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’a istifa et çağrısı TFF Başkanı Nihat Özdemir’den geldi.

Nihat Özdemir ile Bahçıvan ne konuştu?

Bakan Kasapoğlu ile olan toplantı öncesi TFF İcra Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili Bahçıvan ile bir görüşme yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir bu mektubun hem zamanlamasının hem de içeriğinin yanlışlığına dikkat çekti.

Nihat Özdemir’den Bahçıvan’a: ”İstifa edin”

Özdemir'in “Ama en önemlisi karşılıklı konuşarak çözebileceğimiz aldığımız kararı tartışmamız mümkünken, siz bunu medyaya vererek bizim çok zor durumda bıraktınız. Biz bir ekibiz. Sizin bu yaptığınız hareket bizim ekip anlayışımıza uymamaktadır. Sizden istifanızı rica ediyorum.' dediği ifade edildi.

TFF yönetimi istifayı görüşecek

Bu gelişmelerin üzerine de Bahçıvan dün istifasını Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdi. TFF yönetim kurulu bugün saat 14:00'te yapacağı olağanüstü toplantıda hem Bahçıvan'ın istifasını görüşecek hem de liglerin başlamasıyla ilgili tarih çalışması için düğmeye basacak.

Erdal Bahçıvan’ın mektubunda neler yazıyordu?

TFF yöneticisi Erdal Bahçıvan’ın istifasını getiren mektup şu şekilde:

“Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri, öncelikle bu hassas günlerde hepinizin sağlıklı olmasını umuyorum. İnsanlık tarihinin herhalde en ağır ve bedeli en yüksek salgın dehşetlerinden birinin hep birlikte içinden geçiyoruz. Bütün dünyayı ağır bir travmaya sokan bu süreç maalesef ülkemizi de her geçen gün derinden etkiliyor.

Erdal Bahçıvan: "Israrınızı anlamakta zorlanıyorum"

Hemen herkesin mutabık olduğu bir tek nokta var ‘Kendimizi ve sorumlu olduğumuz kitleyi azami gayretle korumak.’ Her türlü sosyal aktivitenin, seyahatlerin, insani buluşmaların gün be gün minimize edildiği bir dönemde binlerce insani seyahat, hijyen, endişe gibi nedenlerle farklı risklere sokabilecek olan ‘Lig maçlarına devam’ konusundaki ısrarımızı hakikaten anlamakta zorlanıyorum.

Endişem bu katı inadımızın ilerleyen günlerde bizlere altından kalkamayacağımız ağır vicdani sıkıntılar yaşatmasıdır. Bu mesajı tamamen bir insani sorumlulukla yazdığımı da hepinizin lütfen bilmenizi isterim” (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler