TFF'de Nihat Özdemir dönemi! Resmen açıklandı...

01.06.2019 - 17:27 | Son Güncellenme: 01.06.2019 - 17:27

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) yeni başkanı Nihat Özdemir oldu.

Ankara JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlık seçimi için 183 delege, toplam 7 sandıkta oy kullandı.

Genel kurula tek aday olarak giren Nihat Özdemir, oyların 179'unu alarak federasyon başkanlığına seçildi, 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Nihat Özdemir'in başkan seçildikten sonraki ilk açıklamaları:

"Liyakat temel prensiplerimiz olacak. Bunun altını çizmek istiyorum. Şeffaf bir şekilde tüm paydaşların görüşlerini alarak yola devam edeceğiz. Çok zor bir işe girdiğim söylendi. TFF kolay bir yer değil farkındayım ama Türk futbolunu yukarı taşımak benim en büyük mükafatım olacaktır. Hep iyi takımlar kurmaya çalıştım. İletişimin gücüne inandım. Telefonum herkese açıktır. Yakından tanıyan herkes bunu bilir. Önümüzdeki dönemde kırgınlıkları unutup hedefe odaklanmalıyız. Türkiye çok büyük bir ülkedir ama maalesef enerjimizi israf ediyoruz. Ülkemizi saygın yere çıkarmak için el ele vermenin tam zamanıdır. Yapmamız gereken çok fazla iş var. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Yıldırım Demirören ve Hüsnü Güreli'ye teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın, yolumuz açık olsun.

TFF görevi zor bir görev. Zor bir zamanda geldik. Sezonu kapattık ve yeni sezona başlayacağız. Çok yakın bir zamanda MHK, Disiplin, Tahkim Kurulu'na gerekli atamaları yapacağız. Milli Takım'ın yapacağı iki tane önemli maç var. Son Dünya şampiyonu Fransa ve İzlanda ile önemli iki maça çıkacağız. Antalya'da çalışmalar devam ediyor. Kampı ziyaret edeceğiz. Şenol Güneş'le görüşüp tam destekle her türlü fedakarlığa hazır olduğumuzu ifade edeceğiz.

Ana hedeflerimizden bir tanesi 2020 Avrupa Şampiyonası'na Milli Takımımızın katılması. Kurullara atamaların yapılmasıyla ilgili görüşmelere başlayacağız. Liglere de hazırlıklarımız olacak. Elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Ayrıca bizim için üst kurul olan UEFA ve FIFA ile olan ilişkileri de canlı tutmaya çalışacağız.

Yabancı oyuncu sayısı ile ilgili olarak çalışma yapıyoruz. Türk futbolu için en iyi olan çözümü bulmaya çalışacağız.

15 kişilik bir çalışma grubunu ortaya koyduk. Uzun zamandan beri futbolun içerisinden gelen isimler yönetim kurulunda yoktu. Bu kez bir karar aldık. Futbolun içinden gelen arkadaşımızın olmasını istedik. Pek çok kişiyle görüştük. Gazetenin birinde Rıdvan Dilmen haberi var. O'nunla da yönetimde olması için görüştük. Sağlık şartları elverişli olmadığı için görev alamayacağını söyledi. Her zaman onun desteğine ihtiyacımız var. Sonra Selim Soydan'a teklif ettim, bizleri kırmayıp kabul etti. Hepimizin tanıdığı Hamit Altıntop kardeşimize de teklif ettik ve kabul etti. Sahadan gelen iki arkadaşımız içimizde yer aldı.

Önemli bir yönetim kurulu hazırladık. İyi bir sinerji yarattık. Türk futbolunu ileri taşıyacağımıza inanıyorum. Bu yönetim kurulu Türk futboluna faydalı olacak."

İlk tebrik Beşiktaş'tan

 

Beşiktaş Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonunda başkanlığa seçilen Nihat Özdemir'i tebrik etti.

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan mesajda, "Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulunda Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına seçilen Nihat Özdemir ile yönetim kurulunu tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz." denildi.

Fenerbahçe'den tebrik mesajı

Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) başkanlığa seçilen Nihat Özdemir'i tebrik etti.

Kulübün internet sitesinden yayımlanan kutlama mesajında, "Türkiye Futbol Federasyonunun Ankara'da gerçekleşen olağan seçimli genel kurulunda başkanlığa seçilen Sayın Nihat Özdemir ile yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor, başarılı olacaklarına inanıyoruz. Tam şeffaflık ve adil futbol koşullarının oluşmasını beklediğimiz yeni dönemin, futbol camiasına hayırlı olmasını diliyoruz." denildi.

TFF'nin Türk futbolunun en üst mertebesi olduğu vurgulanan mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"TFF'ye bağlı olarak Türk futboluna yön veren tüm kurum ve yetkililerin sadece kurallar ve adalet çerçevesinde hareket etmesi, kararlarını hiçbir kulüp, medya baskı altında kalmadan hayata geçirmesi, tarafsız duruşlarını kişi-kurum fark etmeksizin her durum ve şartta korumaları gerektiğini önemle hatırlatmak isteriz. Bu noktada Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Türkiye Futbol Federasyonu tüzüğünün 3. maddesinde belirtilen 'TFF, her konuda tarafsızdır.' hükmünün, tüm kulüplere aynı hassasiyet ve mesafede uygulanması en önemli beklentimizdir."

Senin için hazırladığımız haberler