Fenerbahçe eski yöneticisi Hulusi Belgü, TFF'deki yapılanmaya dikkat çekti

24.08.2023 - 11:33 | Son Güncellenme: 24.08.2023 - 15:18

Fenerbahçe eski başkan adayı Hulusi Belgü, Fenerbahçe'nin durumu, transferler ve TFF'yle ilgili konuştu, "TFF'deki klik, bir takıma yol veriyor; diğerlerinin önünü kesiyor" dedi.

Fenerbahçe eski yöneticisi Hulusi Belgü, TFF'deki yapılanmaya dikkat çekti

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe eski yöneticisi ve başkan adayı Hulusi Belgü, Radyospor'a konuştu. Transferden takımların son durumuna kadar bir çok konuda değerlendirme yapan Belgü, saha dışı olaylarla ilgili olarak, "TFF'deki klik, bir takıma yol veriyor; diğerlerinin önünü kesiyor" dedi. 

Aygün Özipek'in sorularını yanıtlayan Hulusi Belgü, takımdan ayrılıp Manchester United'a imza atması beklenen Altay Bayındır'la ilgili olarak, "Altay'la ilgili ilk problemler çıktığında hem Ali Koç hem de Jorge Jesus çıkıp açıklamalar yaptı. Ali Koç bir yürüyüş esnasında bir konuşma yaptı. Jesus, "Böyle devam ederseniz önümüzdeki sezon olmam" beyanında bulundu. Bu taraftarı daha fazla tahrik ediyor. Taraftarla itişip kakışmamak lazım. Kendi içinde sorunu çözmek lazımdı. Altay'ın dinlendirilmesi gerekirdi. Son maçta oynamaması gerğekirdi. Olan oldu, inşallah Altay'ın yolu açık olur. Livakovic, Hırvatistan Milli Takımı'nın kalesini koruyor. Galatasaray, Muslera konusunda haklı çıktı. Net bir şekilde görüyoruz. Livakovic umarım Muslera kadar faydalı ve yararlı olur" yorumunu yaptı. 

"Yönetim ve başkana haksızlık etmemek lazım"

"Çok iyi bir kadro kurulduğunu söyleyebilir miyiz?" sorusuna Belgü, "Yönetime ve başkana haksızlık etmemek lazım. Kötü futbolcular alsaydı bunların hiçbiri satılmazdı. Demek ki doğru transferler yapıyorlar, iyi futbolcular alınıyor ama sistemi kuramıyoruz. Aziz Yıldırım bir arkadaşıma daha önce "Fenerbahçe 6 ve 7 puanlık oyuncular aldı. Hiç 8 ve 9 puanlık transferler yok" demiş. Yıldırım haklı. Şimdi 8-9 puanlık oyuncular alındı. Çok önemli transferler yapıldı. Fenerbahçe'de bir diğer önemli konu da sürdürülebilirlik olması lazım. Artık Fenerbahçe'nin antrenörünün değişmemesi lazım. Her sene 9-10 oyuncu alınmaması lazım. Bundan sonra inşallah Fenerbahçe fazla değişiklik yaşamaz" yanıtını verdi. 

"TFF'de 1986'dan bu yana bir klik var"

Saha dışındaki olayların Fenerbahçe'yi ve takımları etkilemesi konusunda Hulusi Belgü, "Sayın Federasyon başkanını tanıyorum. Yönetimdeki bazı isimleri de tanıyorum. Art niyetsiz ve dürüst insanlar. Bir takıma yön verecek kişiler değiller. TFF'de ancak bir klikleşme var. Bunun önüne başkan da geçemiyor. 1986'dan beri TFF'nin içinde kurullarda her yerde yapılanma var. Ne yazık ki bir takıma yol verirken diğerlerin önünü kesiyor. Fenerbahçe'nin artık yabancı hakem istemesi lazım. Şaibenin ortadan kalkması lazım. Mehmet Büyükekşi ve ekibinin bu konuya el atacağını Fenerbahçe yönetimi bekliyor. Ama ilk iki maçta Fenerbahçe aleyhine ciddi hatalar var. Galatasaray-Trabzonspor maçında ve Beşiktaş-Pendikspor maçında da hatalar var. İlginç bir lig izleyeceğiz" değerlendirmesi yaptı. 

Erden Timur sözleri

Erden Timur'un "Elimizde belgeler var" söylemi ile ilgili olarak Fenerbahçe eski yöneticisi, "Erden Timur'u tanıyorum. Aklı başında çok iyi bir iş adamı. Geçen sene söylediği sözleri yerine getirmesini bekliyorum. Söz verip neden bunları ortaya dökmüyorlar. 'Millete saldırgan bir tutumla davranalım, bize karşı hata yapılmasın, mağduru oynayalım, biz daha olumlu ve avantajlı duruma geçelim" diyerek avantajlı olmak istiyorlar" diyerek eleştiride bulundu. 

"Galatasaraylıların da Ali Koç'tan beklentisi haklı"

Galatasaraylılar da Ali Koç'un, Florya projesi için söyleminin devamını getirmesini istiyorlar hatırlatması için Hulusi Belgü, "Doğru haklılar. Sayın başkanın da Florya ile ilgili düşüncelerini açıklaması lazım. Sosyal medyada konu konuşuldu. Başkan başka bir şey biliyorsa onları da açıklamalı. Söyledikleri havada kalmamalı. Ben biliyorum, Galatasaraylılar da biliyordur. Fenerbahçeli hukukçular çeşitli yerlerden itirazlarını yapıyorlar ama başkanın da liderlik yapması lazım. Haksız rekabet varsa başkanın da bunu ortaya koyması lazım" diye konuştu. 

"Galatasaray ve Fenerbahçe bunu devam ettirebilir mi, bu tartışılır"

"Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yaptığı transferlere göre diğer takımların çok daha aşağıda kalması nasıl sıkıntı yaratır?" sorusuna Hulusi Belgü şu yanıtı verdi, 

"Bunun sürdürülebilirliği olacak mı? Fenerbahçe bütün futbolcuları dört taksitle alıyor. Akılcı bir yöntem. Bankalar Birliği'ne ciddi bir ödeme yapılıyor. Galatasaray nasıl ödeyecek onu bilmiyorum. Florya ve Riva'dan gelecek parayla kısa bir dönemde bütün borcu kapatacağını düşünüyorum. Florya'dan 200 milyon Euro'luk bir gelir elde edebilirler. Riva'dan 75 milyon Euro gelir elde edebilir. Galatasaray, deli paralar veriyor. Sponsorlardan para alıyoruz diyorlar ama onu nasıl yapıyorlar bilmiyorum. Galatasaray ve Fenerbahçe bunu devam ettirebilir mi, bu tartışılır. Galatasaray iki transfer daha yapacak. Fenerbahçe, Livakovic'in ardından bir 6 numara alacak. Sergio Ramos'u alacağı söyleniyor Galatasaray'ın. Beşiktaş, Ramos'un yılda 15 milyon Euro istediğini söyledi. Galatasaray esasında büyük bir kumar oynuyor. Fenerbahçe ödemeleri dörde böldü. Bundan sonra ne olacak göreceğiz. Diğer takımlara baktığımızda ödenen maaşlar 15 ile 10 milyon Euro arasındadır." 

"Galatasaray taraftarı Beşiktaş taraftarından azdı"

Fenerbahçe'de 5 senedir finansal olarak bir başarı olduğunun altını çizen Hulusi Belgü şöyle devam etti, "Ali Koç yönetiminin finansal olarak çok büyük katkısı oldu. Onu dengede tutmak lazım. Hem finansal olarak dengede olmalı hem de kulüp şampiyon olacak. 1986'dan önce spor yazarları ve donanma kupaları olurdu. Maçlar yapılırken Galatasaray taraaftarı stadın bir kenarına Fenerbahçe taraftarı stadın diğer yanına otururdu. Galatasaray taraftarı Beşiktaş taraftarından daha azdı. Ancak şampiyonlukların ardından şu anda Galatasaray taraftarı en çok hale geldi. Bu da gelirlerin artması demek." 

"Ali Koç'ta bir kırgınlık var"

"Fenerbahçe'de başarısızlık olduğunu söylemek çok zor" diyen Belgü, "Finansal başarı var. Ama şampiyonluk gelmeyince başarısızlık olarak algılanmaması lazım. Ali Koç'ta bir kırgınlık olduğunu görebiliriz. Sosyal medyada hakaretler ve küfürler var. Başarı gelirse Ali Koç'un başkanlığı tekrar gözden geçirme ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Ali Koç'un devam edip etmeme konusunda yorum yapmak istemiyorum. Bu yanlış olur. Kulübün başkanı. Umarım başarılı olur. Umarım istediğini yapar. Ali Koç iyi bir Fenerbahçeli. Parasını pulunu Fenerbahçe için harcıyor. İyi bir insan. Ama bazen kan uyuşmazlığı oluyor. Şanssızlık oluyor. Kalıp kalmaması gerektiğini kendisinin değerlendirmesi lazım" yorumunda bulundu.

İlgini Çekebilir
İnegölspor'a Fenerbahçe'den 2 transfer birden!
Habere Git

Saha dışındaki olaylarla ilgili Ali koç "Fıttatımızın dışındaki olaylara biz de öyle karşılık vereceğiz" yorumunun hatırlatılması üzerine Hulusi Belgü, "Ali Bey'in o konuda değişeceğini zannetmiyorum. Ali Bey, kurumsal bir firmanın sahibi. İliklerine kadar kurumsallık işlemiştir. Maalesef diğer takımlar gibi yapabileceklerini zannetmiyorum. Ama Türkiye'de bunun aşılması için yapılması lazım. Türkiye'de düzgün olan kazanmıyor" ifadelerini kullandı. 

"Kurulan takım Avrupa'da kupa getirir mi?" sorusuna Fenerbahçe eski yöneticisi ve başkan adayı Hulusi Belgü, "Havaya girmemek lazım. Ama hata yapılmazsa çeyrek final, yari final gelebilir" yanıtını vererek sözlerini noktaladı. 

Senin için hazırladığımız haberler