Tahkim Kurulu'ndan hakem ve gözlemcilere ret! Hiçbiri görev alamayacak

18.10.2024 - 23:15 | Son Güncellenme: 18.10.2024 - 23:31

TFF Tahkim Kurulu, bu sezonki klasman listelerine itiraz eden 19 hakem ve gözlemci hakkında son kararını verdi. İsmi geçen 19 kişi bu sezon görev alamayacak.

Tahkim Kurulu'ndan hakem ve gözlemcilere ret! Hiçbiri görev alamayacak

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, 2024-2025 sezonu için liste dışı kalan bazı hakem ve gözlemcilerin itirazlarını reddetti.

Tahkim Kurulu, itirazları inceledi

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Tahkim Kurulu, TFF'nin internet sitesinde 28 Ağustos'ta Merkez Hakem Kurulu tarafından yayımlanan "2024-2025 sezonunda görev alacak klasman hakem ve gözlemci listelerine" itirazları inceledi.

12 hakem ve 7 gözlemciye ret

Başvuran hakemler Abdulkadir Bitigen, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Erdem Bayık, Hakan Ceylan, Kutluhan Bilgiç, Mert Güzenge, Murat Erdoğan, Mustafa Sönmez, Serkan Ok, Serkan Tokat ve Tugay Kaan Numanoğlu ile gözlemciler Alpaslan Dedeş, Emre Altun, İsmail Şencan, Mesut Çarık, Orkun Aktaş, Süleyman Abay ve Taner Gizlenci'in itirazları reddedildi.

Ferhat Gündoğdu, 13 Süper Lig hakemini görevden almıştı

19 Ekim 2021'de dönemin TFF Başkanı Nihat Özdemir tarafından TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı olarak atanan Dr. Ferhat Gündoğdu, 8 Mart 2023’te tarihi bir kararla 13 Süper Lig hakemini görevden uzaklaştırmıştı.

8 Mart Operasyonu

Ferhat Gündoğdu’nun Türk spor tarihine 8 Mart Operasyonu olarak geçen kararı sonucunda görevden uzaklaştırdığı hakemlerin isimleri şöyleydi:

  • Cüneyt Çakır
  • Ali Palabıyık
  • Abdulkadir Bitigen
  • Fırat Aydınus
  • Bahattin Şimşek
  • Burak Şeker
  • Suat Arslanboğa
  • Hüseyin Göçek
  • Mert Güzenge
  • Tugay Kaan Numanoğlu
  • Alper Ulusoy
  • Halis Özkahya

Tahkim Kurulu, hakemleri görevlerine iade etmişti

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, 26 Mart 2022'de MHK'nin verdiği görevden alma kararını bozarak hakemlerin görevlerini iade etmişti.

Yaşanan bu krizden kısa süre sonra TFF’de Nihat Özdemir dönemi sona ermişti.

Ali Koç: "Ferhat Gündoğdu'dan özür diliyorum, haklıymış"

Öte yandan o dönem Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, eleştir oklarının hedefinde olan Ferhat Gündoğdu hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bir özür borcum var. Sayın Ferhat Gündoğdu bir 8 Mart operasyonu yaptı. Bu operasyona en büyük tepki verenlerden biri bizdik. Galiba haklıymış demiştim, şimdi net haklı diyorum. Özür diliyorum. Sayın Çebi de zaman zaman dokunduruyor bize bu konuda kendince haklı. Hakemlik camiasında bir terör estirilmiş. Ankara, Antalya gibi bölgelerdeki hakemler hata yaparsa büyük cezalar alıyor. İzmir bölgesi hakemleri hata yapsa da ceza almıyor. Herkes biliyor bunu! Uilenberg vardı hatırlarsınız. Adamı kafalamışlar, bedava diş tedavisi falan... Biliyorsunuz Tolga Özkalfa da dişçi. Normal bir Avrupalı hayatta kabul etmez böyle bir şeyi! Hugh Dallas, sezon sonu seminerde Mert Hakan Yandaş'ın golünü ekrana verip, Koray Gençerler'i çocuk gibi ayağa kaldırıyor. Mert Hakan'ın golünün iptalini 'Skandal hata' olduğunu söylüyor. 'Ceza sahasında olsa penaltı verir miydin?'diyor. 'Hayır' diyor.' O zaman niye iptal ettin golü?' diyor. İnanılmaz!"

Senin için hazırladığımız haberler