TFF'den Büyük Değişiklik.. Oynatılmayan Futbolcu Takımdan Ayrılabilir

İsa Kethüda
28.06.2022 - 10:24 | Son Güncellenme: 28.06.2022 - 10:31

TFF, yaptığı değişikle sezon boyunca takımının maçlarının yüzde 10'unda forma şansı bulamayan 23 yaş üstü futbolculara kontratlarını feshetme olanağı tanıdı.

TFF'den Büyük Değişiklik.. Oynatılmayan Futbolcu Takımdan Ayrılabilir

Salim MANAV - AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nda değişiklik yaptı. Yapılan değişiklikte en önemli maddelerden biri oynatılmayan futbolculara fesih hakkı verilmesi oldu.

"Futbolcunun Fesih Hakkı"

TFF internet sitesinde yayınlanan statünün "Futbolcunun Fesih Hakkı" başlıklı 28. Madde'nin 5. fıkrası şöyle: "23 yaş üstü bir profesyonel futbolcu, sezon sonunda, kulübünün oynadığı resmi müsabakaların % 10’undan daha azında görevlendirildiği takdirde sözleşmesini sportif haklı sebeple feshetme hakkına sahip olabilir. Böyle bir fesih, futbolcunun durumu ve somut olayın şartları göz önüne alınarak değerlendirilir."

En az 4 maçta şans vermek zorunda

Süper Lig'de 19 takım bulunuyor. Yani bir takım 36 hafta rakipleriyle karşı karşıya gelecek. Türkiye Kupası'nda da en az 1 maç yapmak zorunda kalacak kulüplerin minimum yapacağı maç sayısı 37 olacak. 

İlgini Çekebilir
Ali Koç, Antalyaspor'un yıldızını resmen istedi! İşte talep edilen bonservis...
Habere Git

Yeni çıkan kuralara göre kulüpler kadroda bulunan 23 yaş üstü bir futbolcuya en az 4 maçta şans vermezse futbolcu, kontratını feshetme şansına sahip olacak.

İlgini Çekebilir
Süper'i bırak, Rezerv'e bak! Bu iş zor...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler