PFDK'dan Fenerbahçe-Galatasaray Derbisindeki 5 Yıldızlı Logo İçin Karar

Akın Ungan
12.01.2023 - 18:17 | Son Güncellenme: 12.01.2023 - 18:42

Son dakika | Fenerbahçe, Galatasaray derbisinde mixed zone alanına 5 yıldızlı logo koyduğu için PFDK'ya sevk edilmişti. TFF, verilen kararı açıkladı.

PFDK'dan Fenerbahçe-Galatasaray Derbisindeki 5 Yıldızlı Logo İçin Karar

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından takımlar hakkında verilen kararları açıkladı. Yapılan açıklamada, Fenerbahçe'nin Galatasaray derbisinde kullandığı logo için cezaya gerek olmadığı duyuruldu.

Fenerbahçe'nin logosuna Galatasaray itiraz etti

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisine Sarı-Lacivertliler'in logosu damga vurdu. Karşılaşma öncesi Sarı-Lacivertliler, mixed zone alanına 5 yıldızlı logo koydu. Galatasaray ise bu duruma itiraz etti.

"Röportaja çıkmayız"

Sarı-Kırmızılılar, Fenerbahçe'nin kullandığı logo sebebiyle maç sonunda skordan bağımsız olarak röportaj vermeye gelmeyeceğini bildirdi. TFF ve yayıncı kuruluş, bu durum hakkında bilgilendirildi. Fakat Cimbom, Kadıköy'de oynanan derbiyi 3-0 kazanırken, maç sonunda yayıncı kuruluşa röportaj verdi. Sarı-Kırmızılılar'ın basın toplantısı düzenlediği alanda 5 yıldızlı Fenerbahçe logoları dikkat çekti.

İlgini Çekebilir
PFDK kararları açıklandı! İrfan Can Kahveci'nin cezası belli oldu
Habere Git

Fenerbahçe 16. maddeden PFDK'ya sevk edildi

TFF geçtiğimiz günlerde, 18. haftada oynanan müsabakalar için disiplin sevklerini açıklamıştı. Fenerbahçe, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketlerin yanı sıra Futbol Disiplin Talimatı'nın 16. maddesi uyarınca da PFDK'ya sevk edilmişti.

Futbol Disiplin Talimatı'nın 16. maddeesi

Futbol Disiplin Talimatı'nın 16. maddeesi, En üst profesyonel ligde şampiyon olmuş kulüpler, her 5 şampiyonluk için bir yıldız takma hakkına sahiptirler" ve "Yıldızlar, kulüp logosu üzerinde yer almalı ve 2,5 cm. çapında olmalıdır" ifadelerini içermektedir.

PFDK ceza tayinine yer olmadğına karar verdi

Fakat PFDK, bu maddeden dolayı Fenerbahçe'ye ceza verilmesini uygun görmedi. Yapılan açıklamada, "FENERBAHÇE A.Ş.’nin, talimata aykırı eylemi nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'ye Süper Lig'den golcü
Habere Git

Fenerbahçe'ye derbi faturası

Öte yandan Sarı-Lacivertliler'e kesilen derbi faturası belli oldu. PFDK'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "FENERBAHÇE A.Ş. ’nin, 08.01.2023 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 52/3. maddesi uyarınca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu FENERIUM ALT AVIS G blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine, Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş.’nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KUZEY TRİBÜNÜ D, E, L, M, SPOR TOTO TRİBÜNÜ D, E, MARATON ÜST TRİBÜNÜ G ve H bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine kararr verilmiştir"

Galatasaray'a para cezası verildi

Galatasaray da Fenerbahçe maçı nedeniyle PFDK'dan ceza aldı. Yapılan açıklamada, "GALATASARAY A.Ş. ’nin, 08.01.2023 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 21.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Senin için hazırladığımız haberler