TFF, Lisansı Çıkmayan Mauricio Lemos'u Oynattığı için F.Bahçe'ye Para Cezası Verdi

İsa Kethüda
01.12.2022 - 14:37 | Son Güncellenme: 01.12.2022 - 14:49

TFF, Fenerbahçe'de lisansı çıkarılmayan ve Rayo Vallecano ile oynanan hazırlık maçında forma giyen Mauricio Lemos için sarı-lacivertli kulübe para cezası verdi.

TFF, Lisansı Çıkmayan Mauricio Lemos'u Oynattığı için F.Bahçe'ye Para Cezası Verdi

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Kulüpler Birliği Vakfının iş birliği içinde olduğu LaLiga ile düzenlediği Dostluk Turnuvası'nın ilk maçında Fenerbahçe, İspanya'nın Rayo Vallecano takımını 3-1 yendi.

Sarı-lacivertli takımın gollerini 71. dakikada Osayi-Samuel (Penaltıdan), 76. dakikada Joshua King ve 83. dakikada Ferdi Kadıoğlu kaydetti.

Lisansı çıkmayan Lemos forma giydi

Kanarya'da bu sezon lisansı çıkarılmayan Mauricio Lemos, Rayo Vallecano maçının 46. dakikasında Serdar Aziz'in yerine oyuna dahil oldu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin transferde hedefi değişti
Habere Git

TFF'den Fenerbahçe'ye 25 bin TL para cezası

Türkiye Futbol Federasyonu da (TFF), lisansı çıkarılmayan ve Rayo Vallecano maçında oynatılan Mauricio Lemos için Fenerbahçe'ye 25 bin TL para cezası verdi. 

Jesus'tan Lemos açıklaması

Öte yandan, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, daha önce lisans çıkmayan Lemos ve Bruma'ya lisans çıkıp çıkmayacağıyla ilgili soruya karşılık da yabancı kuralına işaret ederek şu yanıtı verdi:

"Lemos, 5 aydır oynamıyordu, bu maç iyi oynadı"

"Şu anda Fenerbahçe'nin yabancı sınırı sebebiyle kontenjanı dolu. Transfer ve liste için birilerinin gitmesi gerekiyor. Lemos bu maçta oynadı çünkü o pozisyonda elimizde çok çözüm yok. İki genç oyuncu da vardı; Yusuf ve Yiğit. Lemos, 5 aydır oynamıyordu, bu maç iyi oynadı, fiziksel zorluk yaşadı ama bu normal. Transfer sezonuna bakacağız. Ama kolay değil. Onların kadroya dahil olmaları için birilerinin gitmesi gerekiyor. Ne yapacağımıza bakacağız transfer döneminde. Savunma bölgesinde sayı anlamında sıkıntı yaşayabiliyoruz. Bugün gördük. Serdar zaman zaman sakatlıklar yüzünden takımdan ayrı kalabiliyor. Peres sakat. Türkiye'de yarışan Fenerbahçe gibi güçlü 5-6 takım var. Avrupa'da son 16'dayız. Başarının bedeli bu. Başarılı olup ilerlemesek belki bu sakatlıkları yaşamazdık. Ama defans bölgesini, elimizde daha fazla çözüm olması için iyileştirmemiz gerektiği bir gerçek."

İlgini Çekebilir
Ahmet Nur Çebi'den şoke eden yabancı çıkışı: TFF bize ödesin
Habere Git

Rakip Villarreal CF

Fenerbahçe, dostluk turnuvasının ikinci maçında 3 Aralık Cumartesi akşamı LaLiga ekiplerinden Villarreal CF ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak mücadele saat 19:00’da başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler