PFDK'dan Ali Koç ve Dursun Özbek'e ceza!

İsa Kethüda
23.11.2023 - 21:49 | Son Güncellenme: 23.11.2023 - 22:10

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e hak mahrumiyeti ve para cezası verdi.

PFDK'dan Ali Koç ve Dursun Özbek'e ceza!

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe ile Galatasaray'ı ağır para cezasına çarpttırdı. İki kulüp başkına da cezalardan nasibini aldı.

Fenerbahçe'ye 600 bin TL para cezası

PFDK, Fenerbahçe'nin 17 Kasım 2023 tarihindeki kulüp internet sitesindeki açıklaması nedeniyle sarı lacivertli ekibe 600 bin TL para cezası verdi. 

Ali Koç'a 45 gün hak mahrumiyeti ve para cezası verildi

Fenerbahçe başkanı Ali Koç, aynı tarihli kulüp internet sitesindeki açıklaması nedeniyle PFDK tarafından 45 gün hak mahrumiyeti ve 350 bin TL para cezasına çarptırıldı. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe camiası ayaklandı! İbanoğlu'na toplu istifa çağrısı
Habere Git

Ali Koç'a ayrıca 09.11.2023 tarihinde medyaya yapmış olduğu konuşmalarında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle de ayrıca 45 gün hak mahrumiyeti ve 350 bin TL para cezası verildi.

Galatasaray Kulübü de ceza aldı

PFDK, Galatasaray'ın 17 Kasım 2023 tarihindeki kulüp internet sitesindeki açıklamasındaki sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle sarı-kırmızılı kulübü 600 bin TL para cezasına çarptırdı. 

Dursun Özbek'e 45 gün hak mahrumiyeti ve para cezası

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e de 17.11.2023 tarihinde Kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 45 gün hak mahrumiyeti ve 350 bin TL para cezası verdi.

İlgini Çekebilir
Süper Kupa, Cumhuriyet'in 100. yılında Suudi Arabistan'da oynanacak!
Habere Git

Fenerbahçe'nin açıklamasında ne vardı?

Fenerbahçe, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun başkan Ali Koç hakkında suç duyurusunda bulunması nedeniyle resmi siteden bir açıklama yapmıştı. 

Açıklamada şu ifadeler yer almıştı: 

"MHK Başkanı’nın kendince ortaya koyduğuna inandığımız ilkesel duruşu saygıyla karşılıyoruz. Bu ilkesel duruş doğrultusunda kendisi tarafından atılması gereken ilk adım;

Başkanlığını yaptığı futbolun en önemli kurulu olan MHK’dan, hakemleri etki ve baskı altında bırakmamak için derhal istifa etmek olmalıdır. Bu adım atılmadan yapılan bu suç duyurusu ile ADİL, ŞEFFAF ve TARAFSIZ olmak zorunda olan kurumların ve yöneticilerin, Fenerbahçe karşısında bir taraf oldukları bir kez daha gözler önüne serilmiştir.

Bu noktada kamuoyu önünde şu soruları sormak istiyoruz; TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin, MHK Başkanının Başkanımız Ali Y. Koç’a yaptığı suç duyurusu hakkında bilgisi ve onayı var mıdır?

MHK Başkanının, herhangi bir kulüp başkanına karşı bu şekilde bir şikayette bulunması neticesinde, yönetimindeki hakemlerin alacağı mesaj tam olarak nedir?

Ayrıca ilgili haber vesilesiyle kamuoyuna yansıyan, suç duyurusunda yer alan aşağıdaki ifadenin ne anlama geldiğinin tüm kamuoyu önünde açıklanmasını rica ediyoruz."

“Hal böyle iken şüpheli Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olmasının, bu ülke kanunları önünde kendisine bir imtiyaz, ayrıcalık, üstünlük sağlamayacağı aşikârdır.” 

İlgini Çekebilir
Ali Koç: Bahis ve şike varsa hakem de vardır! Bu nasıl cesaret!
Habere Git

Galatasaray'ın açıklamasında ne vardı?

PFDK'nın ceza verdiği Galatasaray'ın "Adaletizliğin tarifesi" başlıklı açıklamasında şu ifadeler kullanılmıştı: 

Dün açıklanan PFDK kararlarıyla birlikte, Türkiye Futbol Federasyonu 2023-2024 sezonu tarifesini kamuoyuna duyurmuştur:

-    Türkiye Futbol Federasyonu’na gidip, birilerini “tokatlamayı” bir hak arayışı olarak görüp, buna kimse şaşırmasın demenin tarifesi 45 gün…

-    Süper Lig’de görev alan hakemleri isim vererek hedef göstermenin, taraftarlarını bu kişilerin özel hayatlarını kaydetmeye ve onlara fiziki müdahale etmeye çağırmanın tarifesi 45 gün…
-    Federasyon bünyesinde görev yapan bir kurul başkanı için “Karakteri zayıf, omurgasız, mevki, makam seviyor.” demenin tarifesi 45 gün…
-    İnsanlara iftira atarak, taraftarlarını manipüle etmenin ve milyonlarca kişiyi ayaklanmaya davet etmenin tarifesi 45 gün…
-    Üstelik tüm bunların hepsini aynı anda yapmanın tarifesi sadece 45 gün hak mahrumiyetidir.

Türk futbolunda bu kaos ortamını yarattığınız için; kurul başkanlarınıza, üyelerinize ve hakemlerinize sürekli hakaret edilirken, onlara sahip çıkmadığınız için; irade koyarak adaleti sağlama gayreti bir yana dursun, haklı olan yerine daha çok sesi çıkanın yanında olduğunuz için; Türk spor tarihinde daha önce görülmemiş, kanunlarda bile suç kabul edilen, şiddet ve isyana teşvik dolu bir konuşmaya anlayamadığımız bir korku ve kaygıyla ses çıkarmadığınız için; Türk futbolu adına utanıyoruz. Ama üzülerek görüyoruz ki siz adaletten yoksun cezaları vermekten imtina etmiyorsunuz.

Bundan sonra haksız tarifeleri değil; hakka ve hukuka uygun, çekinmeden, korkmadan alınacak kararları Türk sporunda görmemiz temennisiyle.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan Ali Koç tepkisi! "Adaletsizliğin tarifesi"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler