Nihat Özdemir, Hakeme Saldıran Adil Gevrek'i Makamında Ağırladı

04.01.2022 - 12:06 | Son Güncellenme: 04.01.2022 - 15:48

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek'i makamında kabul etmesi çok konuşulacak! İşte detaylar...

Nihat Özdemir, Hakeme Saldıran Adil Gevrek'i Makamında Ağırladı

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bir hafta önce Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından hakeme saldırı suçunu işleyen Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek'i cezayı almasından bir gün sonra ağırladı. Ziyaret TFF'nin resmi internet sitesinden duyuruldu.

Adil Gevrek hakem Hüseyin Gökçek'e saldırdı

23 Aralık 2021 tarihinde oynanan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor- Yukatel Kayserispor karşılaşması 2-2 berabere sona erdi. Karşılaşmanın sona ermesinin ardından Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek saha içerisine girdi ve hakem Hüseyin Göçek'e saldırdı. Güvenlik güçleri, Gevrek'e engel oldu. Hakem Hüseyin Göçek, yaklaşık 20 dakika sahadan çıkamadı.

PFDK saldırıdan ceza verdi

28 Aralık 2021'de toplanan PFDK, Adil Gevrek'e müsabaka hakemlerine yönelik saldırısı nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44/2-b maddesi uyarınca ve FDT’nin 8. maddesinin uygulanması suretiyle 75 gün hak mahrumiyeti ve 32.500 TL para cezası verdi. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta büyük operasyon! İsim isim kalacaklar-gidecekler
Habere Git

Adil Gevrek'e ceza verilen 'Saldırı' başlıklı madde şöyle: Saldırının, futbolculara, yöneticilere, görevlilere veya diğer kişilere yönelik olması halinde; Kulüp yöneticilerine 75 ila 180 gün hak mahrumiyeti cezası ile birlikte Süper Lig kulübü yöneticileri için 35.000.-TL’den 150.000.-TL’ye kadar ceza verilir.

Bir gün sonra Nihat Özdemir ağırladı

TFF Başkanı Nihat Özdemir, hakeme saldıran Adil Gevrek'i bir gün sonra makamında ağırladı. 29 Aralık 2021'de gerçekleşen ziyaret TFF'nin internet sitesinden şöyle duyruldu: 

"Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'i ziyaret etti. TFF'nin Riva'daki idari merkezinde gerçekleşen ziyarette, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akıncıoğlu yer aldı. Ziyarette futbola ilişkin genel konular üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu."

Senin için hazırladığımız haberler