TFF’den harcama limiti açıklaması: ”TFF’ye baskı söz konusu değil”

10.12.2019 - 14:50 | Son Güncellenme: 10.12.2019 - 14:59

TFF’den harcama limiti açıklaması: ”TFF’ye baskı söz konusu değil”

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, kulüplerin harcama limitlerinin yüzde 30’dan yüzde 40’a çıkarılmasını değerlendirdi. Düşmez, “TFF’ye bu konuda bir baskı söz konusu değil. Bizler TFF olarak futbolu ileriye götürmek için uğraş veriyoruz. Kulüplere yaptırım uygulamak istemiyoruz. Fakat; şartlar bizi buraya götürebilir” ifadelerini kullandı. TFF, harcama limitini neden artırdı? Yaptırım her kulübe uygulanacak mı? Bu sorular Radyospor’da yanıt buldu.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Ali Düşmez’in açıklamaları şu şekilde:

TFF, harcama limitini neden artırma karar aldı?

TFF Yönetimi Olağanüstü olarak yönetim kurulu toplandı. Tam da katılım vardı. Tüm yöneticiler oradaydık. Ortak aldığımız bir karar. Gerekçemiz şu; yayın gelirlerinin indirimden dolayı geriye gitmesi söz konusu. O bakımdan da o dezavantajı yüzde 30’dan 40’a çıkararak dengelemek istedik. Bunu mantıklı ve makul gördük. Gerekçemiz budur.

Ali Düşmez: "TFF'ye herhangi bir baskı söz konusu olamaz"

Biz kulüplerin federasyonunuz. En üst ligden en alta kadar… Futbolun konuşuldu her yerde TFF yetkilidir. Futbolu ileriye götürmek için fikir alışverişinde bulunuyoruz. TFF’ye baskı söz konusu değil. Böyle bir şey söz konusu değil. Futbolun ve kulüplerin lehine olabilecek kararlar almaya çalışıyoruz. Bu kararı başkan ve yönetim kurulu doğru ve kulüplerin lehine olabileceğini düşünerek almıştır.

Ali Düşmez: "Kulüplere yaptırım uygulamak gibi bir isteğimiz yok"

Yönetimimizin düşünceleri ortadadır. Biz Türkiye’de futbolu yönetiyoruz. 4 büyükler çok önemli. Ama her şeyden önemlisi Türk futbolunu ileriye götürebilmektir. Bizim kulüplere yaptırım yapmak gibi isteğimiz yok. Fakat; şartlar bizi buraya götürebilir. A ya da B kulübü diye ayrım yapmıyoruz. Kulüpler Yasası ile de bu ete kemiğe bürünecektir.

Ali Düşmez: "Kalıcı başarıları arzu ediyoruz"

Şenol Güneş, ekibi ve futbolcularımızı kutluyoruz. Ortada çok büyük bir emek var. Futbol ailesinde uyum olmadan başarılar anlık olabilir. Bundan sonraki günlerde bu başarının devamı için hocamız, sporcular, takımlar, altyapılar, üst yapılar uyum içinde olmalı. Bizler kalıcı başarıları arzu ediyoruz.  TFF yönetimi her zaman milli takımın yanındadır. Uyumlu çalışmanın başarılı olma noktasında çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.

Ali Düşmez: "Doğruları yapıyorsanız rakip sizden çekinsin"

Elbette bundan sonra rakipler bizden korkmalı. Siz iyi ve doğruları yapıyorsanız rakip sizden çekinsin. İyi bir takımımız var. Biz de destek oluyoruz. Rakiplerimiz güçlü. Hamasi olmamak lazım. Oraya gelen her rakip güçlü. Fakat; biz de Türkiye olarak güçlüyüz. Böyle görmek gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler