TFF'den kaçak yayınlara çözüm! Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde kullanılacak

21.09.2024 - 14:11 | Son Güncellenme: 21.09.2024 - 14:18

Trendyol Süper Ligi'nin 6. haftasında Fenerbahçe ve Galatasaray, Kadıköy'de bu akşam karşılaşacak. TFF, kaçak yayınların önüne geçmek için özel yazılım kullanacak.

TFF'den kaçak yayınlara çözüm! Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde kullanılacak

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nde 6. haftada Fenerbahçe ve Galatasaray bu akşam saat 20:00'de Kadıköy'de karşı karşıya geliyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve yayıncı kuruluş beIN Sports, karşılaşmaya özel bir yazılım kullanacak. Buradaki amaç ise kaçak yayınların önüne geçebilmek.

TFF Başkanı açıklamıştı

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, seçimleri kazandığı hafta yaptığı açıklamada, yazılım ekibiyle birlikte Süper Lig’de IPTV yayınlarının mutlaka önüne geçeceklerini belirtmiş ve buna bir çözüm getireceklerini söylemişti.

Belçika şirketi ile anlaşma sağlandı

Donanım Haber'in iddiasına göre TFF ve beIN Sports, Belçikalı Orange şirketinin güvenlik yazılımını bu akşamki Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde kullanacak. Ağustos ayında beIN Sports tarafından Orange şirketine devasa bir yatırım yapıldı. Bu yazılımın her türlü yasa dışı sinyali ortadan kaldırdığı ve korsan yayınlarını engellediği iddia edildi.

Geçen sene kullanıldı ama...

Geçtiğimiz yıl yine Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde bu kez Hollandalı Irdeto tarafından geliştirilen ve şifreli yayının kırılmasını engelleyen bir filigran teknolojisi kullanılmıştı ama bu yazılımdan sonuç alınamamış ve kaçak yayınlar engellenememişti.

Senin için hazırladığımız haberler