TFF'den resmi 2024 açıklaması: Ülkemizde olmasını istemeyenler var ama...

01.06.2018 - 14:54 | Son Güncellenme: 01.06.2018 - 14:54

TFF'den resmi 2024 açıklaması: Ülkemizde olmasını istemeyenler var ama...

TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Olağan Genel Kurul sonrasında özel açıklamalar yaptı. A Milli Futbol Takımı adına ümit olduğunu söyleyen Düşmez, 2020 Şampiyonlar Ligi’ne ev sahipliği ve 2024 adaylığı konusunda da çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Radyospor programcısı ve Ajansspor editörü Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Düşmez’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Yaptıklarımızın takdir edilmesi bizleri mutlu etti"

TFF Olağan Genel Kurulu çok iyi geçti. Katılım da güzeldi. İlgi ve alaka vardı. Yaptıklarımızın takdir edilmesi bizleri mutlu etti. Bu bize başka bir sorumluluk yüklüyor. Daha fazla çalışmamız gerekiyor. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum.

"Milli Takım'daki gençleşmenin arkasındayız"

A Milli Takım’da hocamız Mircea Lucescu ile yeniden bir yapılanmaya gidildi. Gençleşmeye gidiliyor. Ama bu tecrübeli isimlerin olmayacağı anlamına gelmiyor. Buna ihtiyaç var. Ben Milli  Takım adına ışık görüyorum. TFF yönetimi olarak da ışık görüyoruz. Bu işin arkasındayız. Daha başarılı olacak bir milli takıma ihtiyacımız var. Bu gençleşmenin arkasında olduğumuzu söylemek istiyorum.

"2020 Şampiyonlar Ligi'ne ev sahipliği yapmamız önemli"

2020 Şampiyonlar Ligi gibi önemli bir etkinlik İstanbul’da olacak. Daha önce de ev sahipliği yapmıştık. Ülkemizin gücü, Sayın Cumhurbaşkanımızın spora ve futbola ilgisi, TFF’nin yaptıkları, UEFA’da görev yapan Servet Yardımcı’nın olması bize bir artı kazandırıyor. 2020’de Olimpiyat Stadı’nda bu finalin oynanması hem ülkemiz hem de TFF adına önemli.

"Olimpiyat Stadı'nın durumu yakından takip ediliyor"

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak içimizden biri. Stadın durumunu takip ediyor. Devletimiz gerekli katkı ve desteği verecek. Büyükşehir Belediyesi de yol ve oluşabilecek sıkıntıları çözme çalışmalarına başladı. Sorunsuz, çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. TFF olarak bu organizasyondan alnımızın akıyla çıkacağız. Bundan eminim.

"2020'ye ev sahipliği yapmak önemli bir girdi sağlayacak"

2020’ye ev sahipliği yapmak önemli. Çok ciddi oranda bir misafir ağırlayacağız. Turizm olarak bir girdi demek. Bunu bir kenara yazabiliriz. Bir de bunun PR, tanıtım konusu var. 80 bin kişinin geldiğini, konaklayacağını düşünelim. Somut durum bu. Soyut durum ise PR ve tanıtımdır. Rakam söyleyemem ama yüksek oranda bir katkısı olacak.

"2024'e ev sahipliği yapmamızı istemeyenler var, bunları aşacak güçteyiz"

Komplo teorileri her zaman vardır. Bazı somut veriler de var. Ülkemize Avrupa Birliği’nin bakış açısını biliyoruz. Bu yadsınamaz bir durum. 2024’ün ülkemizde olmasını istemeyenler var. Bir seferberlik ortaya koyuldu. Türkiye olarak çok iyi hazırlandık. Bütün bakanlıklarımız, belediyelerimiz, Gençlik ve Spor Bakanlığı çok ciddi bir hareket kabiliyetine sahip. Ben bu sıkıntılar yok demiyorum ama bunları aşabilecek güce sahip olduğumuzu söyleyebilirim.

Türkiye ile Almanya arasındaki fark...

Bizim statlarımız 2 yaşında. Avrupa’da 25-30 yaşında statlar var. Çok yeni statlara sahibiz. 34 tane yeni stadyum çalışmaları var. Yarısı bitmiş, yarısı devam eden aşamada. Bu avantajları çok öne almak lazım. Almanya bu organizasyona ev sahipliği yapıyor, biz ilk kez yapacağız. Hep aynı ülkeler vitrinde görünürse olmaz. Türkiye bu işin en ciddi paydaşıdır. Başaracağımıza inanıyorum.

"Dileğimiz Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası finali yönetmesi"

Cüneyt Çakır kendisini ispat etmiş, çok değerli bir hakemimiz. Uzun yıllardır kendisini tanıyorum. Bu ülke onunla gurur duyuyor. Bizim için çok değerli bir hakem. Cüneyt Çakır ve arkadaşları da ülkemizi Avrupa’da çok güzel temsil ettiler. 2018 Dünya Kupası’nda da aynı şekilde temsil edecektir. Bizim isteğimiz Cüneyt Çakır ve arkadaşlarının final yönetmesi.

"TFF olarak, hakem camiasına ciddi yatırımlar yapıyoruz"

TFF olarak hakem camiasına çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Profesyonel hakemlik ve VAR konusu örnek verebiliriz. Hedef Cüneyt Çakır’ların çoğalmasıdır. Kültür olarak 1-2 olmamalı, bu isimler çoğalmalı. Cüneyt Çakır gibi insanların her alanda çoğalması gerektiğini düşünüyorum. Öyle de olacağına inanıyorum.

Senin için hazırladığımız haberler