TFF’den seçim öncesi kulüplere büyük ödeme!

Orhan Gülek
18.07.2024 - 12:00 | Son Güncellenme: 18.07.2024 - 12:04

Türkiye Futbol Federasyonu’nda seçim heyecanı yaşanırken, 2024-2025 sezonunda Süper Lig’de mücadele edecek kulüplere sezon boyunca ödenecek garanti ücretin iki taksitinin hesaplara yatırıldığı öğrenildi.

TFF’den seçim öncesi kulüplere büyük ödeme!

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Futbol Federasyonu, olağan seçimli mali genel kurul toplantısı Ankara'da başlarken, mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu birbiriyle yarışacak. İki ismin yarışının öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’de mücadele eden kulüplere dikkat çekecek bir ödeme yaptığı öğrenildi.

Yarısı ödendi

2024-2025 sezonunda Süper Lig’de mücadele edecek kulüplere garanti para ve performans primi verecek Türkiye Futbol Federasyonu, bunun büyük kısmını kulüplerin hesaplarına yatırdığı ifade edildi. Sezon boyunca 85 milyon TL garanti ücret alacak kulüplere bu paranın yaklaşık yarısının önceden ödendiği belirtildi.

Servet Yardımcı çekildi

Türkiye Futbol Federasyonu yeni başkanını seçmek için Ankara'da toplandı. Ankara'daki Olağan Seçimli Mali Genel Kurul toplantısı 11'de başladı. TFF'den yapılan açıklamada Mehmet Büyükekşi, Servet Yardımcı ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun adaylık başvurularının kabul edildiğini belirtilmişti. Servet Yardımcı, 11 Temmuz'da yaptığı açıklamada kendisinin mağdur edildiğini ve başkan adaylığından çekildiğini duyurdu.

65 imza gerekiyor

Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkanlık seçimine girebilmesi için Genel Kurul Divanı'na 65 delegenin ıslak imzalı desteğini sunması gerekiyor. Yeni seçilecek federasyon başkanı Haziran 2027'te kadar görev yapacak.

Senin için hazırladığımız haberler