TFF'den şok hareket! "Mücbir Sebep" maddesi kaldırılmış...

12.05.2020 - 17:37 | Son Güncellenme: 12.05.2020 - 17:45

TFF'den şok hareket! "Mücbir Sebep" maddesi kaldırılmış...

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Beşiktaş'ın eski yönetim kurulu üyesi Ahmet Akpınar'ın açıklamaları şu şekilde:

TFF, beIN Sports'la yapılan sözleşmedeki "Mücbir Sebep" maddesini kaldırmış!

"TFF, beIN Sports'la yaptığı anlaşmadaki "Mücbir Sebep" maddesini çıkartmış. TFF eğer bu maddeyi kaldırmasaydı maçlar oynanmasa bile yayıncı kuruluş kulüplere para ödemeye devam edecekti. Bu maddeyi kulüplere sormadan kaldıran TFF'ye büyük bir tepki var. Yayıncı kuruluş bu maddenin kaldırılması sebebiyle ödeme yapmıyor. Buradaki asıl mesele Kulüpler Birliği'ne sorulmadan bu maddenin sözleşmeden kaldırılması. Bu maddenin değişikliğini çok az kişi biliyordu."

TFF görevini kötüye kullandı!

"TFF, Kulüpler Birliği'nden aldığı yetkiyle bu sözleşmeyi imzalamış olabilir ancak TFF görevini kötüye kullanmıştır. Kulüpler Birliği gerçekten görevini yapıyor olsa TFF'yi dava eder. Kulüpler büyük bir zarara uğradı ve bunun tek sorumlusu TFF'dir. Sporcu sağlığını hiç düşünmeden bir tarih açıkladılar ancak burada bir yan çizme olacaktır. TFF Başkanı'na o gün bir kağıt verilmiş. Nihat Özdemir bu kağıdı okudu ve soru almadan gitti. TFF Başkanı'nı tüccardan seçerseniz olacağı budur."

TFF görevi kötüye kullanmıştır!

Ahmet Akpına, yayıncı kuruluşun sözleşmeden çıkarılan "Mücbir Sebep" maddesine dayanarak ödeme yapmadığını belirtti ve ekledi:

"Yayıncı kuruluş bu madde değişikliğine dayanarak ödeme yapmıyor. Burada size bir yetki verildi diye siz bunu kötüye kullanamazsınız. Burada bir açıklama yapılması lazımdı. Kulüpler Birliği'nden bir görüş alınmalıydı. Bu maddeyi siz neye dayanarak kaldırdınız? Açıklanan protokoller gerçekten çok komik. Bu maçlar yaz sıcağında oynanacak. Oyuncular nasıl hava topuna çıkacak. Alt liglerdeki takımlar bu sosyal mesafe kuralına nasıl uyacak? Frikikte oyuncular nasıl baraj kuracak? Top aradan geçtiği zaman gol sayılmayacak mı? TFF hukuksal olarak görevi kötüye kullanmıştır. Bu maddeyi kulüplere sormadan kaldırmamalıydı. Ben kulüplerden TFF'ye tepkiler olduğunu duyuyorum ancak bunu dillendiremiyorlar. Neden dillendiremediklerini tahmin ediyorum ancak bunu söyleyemem. Ben olsam Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvururum. Burada oyuncular da başvurabilir. Siz neden bu çocukların canıyla oynuyorsunuz? Bu çocuklara yazık. Bu insanların aileleri var. Bu madde ortadan kalkmasaydı kulüpler oynamak istemezdi. Bunu neden yaptılar? Hepimizin hakkı bunu bilmek."

Senin için hazırladığımız haberler