TFF'de Tarihi Değişiklik Yaşanacak! Kağıt Bilet, Yabancı Kuralı, Altyapı...

Ali Bozkurt
19.12.2022 - 13:07 | Son Güncellenme: 19.12.2022 - 13:27

Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği ile yaptığı toplantının detayları ortaya çıkmaya başladı. Passolig ve yabancı kuralı hakkında tarihi karar alınacak. Detaylar...

TFF'de Tarihi Değişiklik Yaşanacak! Kağıt Bilet, Yabancı Kuralı, Altyapı...

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetimi geçtiğimiz günlerde  Kulüpler Birliği ile yaptığı görüşmelerde tarihi kararı ifade ettiği iddia edildi. TFF, kulüplerin de fikirlerini alarak  Yabancı Kuralı, Passolig ve altyapı konusunda değişiklik yapacak. Detaylar...

İlk 11'in hepsi yabancı olabilir

Fanatik'te yer alan habere göre, Süper Lig'de Beşiktaş dışında tüm kulüpler yabancı sınırından rahatsızlar. Kadrolarında 14 yabancı bulunduran kulüpler bu oyunculardan 8'ine 11'de şans verebiliyor. Kulüpler bu kuralın değişmesini istiyor. TFF ise 14 yabancı kuralında bir değişiklik yapmak istemezken ilk 11'de oynaması zorunlu olan yabancı kuralı hakkında değişikliğe gidecek. Kulüpler kadrosunda bulunan yabancı oyuncuları 11'de oynatabilecek. Yeni sezonda getirilmesi beklenen kuralda ilk 11'i yabancı oyuncular üzerinden kurabilecekler.

Kağıt bilet tekrar mı geliyor?

Passolig'in çıkmasından sonra taraftar sayılarında düşüş yaşandığını ifade eden Anadolu kulüpleri TFF'ye tekrardan kağıt biletlerin gelmesini ilettiler. 4 büyüklerin bu durumdan rahatsız olmaması sonrası Anadolu kulüplerinin teklifine sıcak bakan TFF, kararını vermese de konuyu değerlendirmeye alacağını iletti.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan Wout Weghorst kararı: Bonservis...
Habere Git

Altyapı değişikliği

TFF'nin en çok üstünde durduğu projelerden biri olan altyapı konusu tekrardan gündeme geldi. TFF ile Kulüpler Birliği arasında yapılan toplantıda maddi olarak yaşanan dar boğazdan alt yapılara yapılacak yatırımlarla çıkılacağını düşünüyor.

Kulüpler rahatlayacak

Geçtiğimiz günlerde kulüplerin altyapı tesislerini incelemeye giden TFF,  Süper Lig ve TFF 1. Lig kulüplerinin tamamının akademi açmasını sağlayacak. Bu proje ile kulüplerin maddi açıdan rahatlanması sağlanacak.

Devlet desteği olacak

*TFF nitelikli antröner yetiştirecek

*Altyapı hocalarının yüksek maaşlar ödenmesi sağlanacak

*Süper Lig ve TFF kulüpleri akademiler açacak

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'dan Galatasaray'a tarihi çalım: Adama Traore...
Habere Git

TFF, Kulüplerin devlete ödediği stopaj vergisinin iadesini alt yapılara destek amaçlı Maliye Bakanlığı'ndan isteyecek.

Mehmet Büyükekşi, görüşmeler yapıyor

Haberde yer alan alan bilgilere göre, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Maliye Bakanı Nurettin Nebati ile bu konu hakkında görüşmelerine devam ediyor. Büyükekşi, görüşmelerden olumlu sonuçlar aldığını da ifade etti.  TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bu proje üzerinde özellikle durduğu ve hayata geçirebilmek için büyük uğraş verdiği gelen haberler arasında.

Galatasaray'dan İspanya modeli teklifi

Süper Lig ekibi Galatasaray, TFF'ye ikinci bir takım teklifi sundu. Altyapı da forma giyen oyuncuların daha fazla oynaması için her takıma 2. bir takım kurma şansı verilmesini istedi. Cimbom'un sunduğu teklif sonrası Bu sayede A Takım'da süre alamayan genç oyuncular TFF 1. Lig ya da 2. Lig'de kurulacak bu takımlarda oynayarak gelişecek. Bu sistem İspanya'da B takım olarak oynatılmakta. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe transferi resmen duyurdu!
Habere Git

Ayrıca B takım konusu Portekiz, Hollanda ve Almanya gibi ülkelerde kullanılmaktadır. Fransa da ise 5. Lig'de Rezerv Lig takımları bulunmaktadır.

Senin için hazırladığımız haberler