TFF'den Vincenzo Montella kararı!

31.07.2024 - 22:40 | Son Güncellenme: 31.07.2024 - 22:56

Son dakika haberleri. A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Vincenzo Montella'nın görevinden ayrılacağı iddia edilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu kararını verdi.

TFF'den Vincenzo Montella kararı!

Salim MANAV - AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun, seçimi kazanmasının ardından A Milli Futbol Takım teknik direktörü Vincenzo Montella ile yola devam etmeyeceği iddia edilmişti.

"Milli Takım’ın finale kadar gidebileceğini düşünmüştüm"

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, seçimi kazandığı genel kurulda yaptığı konuşmada "Ben Avusturya maçından sonra Milli Takım’ın finale kadar gidebileceğini hatta kupayı kazanacağını düşünmüştüm. Ama olmadı. Önümüzdeki turnuvalarda bunu başarabilecek potansiyele ve güce sahibiz" ifadelerini kullanmıştı.

Şenol Güneş iddialarını yalanladı

Şenol Güneş'in yeniden A Milli Futbol Takım teknik direktörlük görevine getirileceği iddialarına da değinen Hacıosmanoğlu, "Yönetim olarak Milli Takımla ilgili ne böyle bir planlama ne de düşüncemiz var. Acil çözüm bekleyen onlarca sorun var, bu tip asılsız haberlere itibar edilmemesini rica ediyorum" şeklinde yanıt vermişti.

TFF, Montella ile devam edecek

Ajansspor'un elde ettiği bilgilere göre; TFF'nin, A Milli Futbol Takım teknik direktörü Vincenzo Montella ile yola devam edeceği belirtildi.

Okan Buruk ismi gündemdeydi

Öte yandan, İtalyan teknik adamın Dünya Kupası Elemeleri’nde başarısız olunması halinde TFF'nin takımın başına Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk’u getirmeyi de düşündüğü iddia edildi.

Montella'nın performansı

50 yaşındaki teknik adam, A Milli Takım'da görev aldığı 13 karşılaşmada 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 20 puan topladı ve maç başına da 1.54 puan ortalaması yakaladı.

Bilindiği üzere A Milli Takım, EURO 2024'te çeyrek finalde Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak organizasyona veda etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler