TFF'den yabancı kuralı kararı! Süper Lig...

Eren Tuncay
26.05.2021 - 11:45 | Son Güncellenme: 26.05.2021 - 11:48

Daha önce düşeceği açıklanan yabancı kuralı, geçen sezondan sonra bir kez daha 14 oyuncuda kalacak. İşte TFF'nin yabancı kuralı kararıyla ilgili detaylar...

TFF'den yabancı kuralı kararı! Süper Lig...

Süper Lig'de daha önce alınan karara göre yabancı kontenjanı 14 olacak, sahada ise bunların 8'i forma giyebilecekti.

Ancak kulüplerin başvurusu ve pandemi nedeniyle karar ötelenmiş, kuralda değişiklik olmamıştı.

Sabah gazetesinin haberine göre kulüpler, yerli oyuncuların artan fiyatları ve devam eden sözlemeler nedeniyle yeniden erteleme isterken gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrildi. Federasyonun talebe sıcak baktığı, önümüzdeki sezon da 14 yabancı kuralında değişiklik olmayacağı öğrenildi. Kulüpler, geçen sezon olduğu gibi yine 14 yabancının hepsini birden sahaya sürebilecek.

Nihat Özdemir ne demişti?

Nihat Özdemir geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklmada konuyla ilgili, "Bizim alınmış bir kararımız vardı. 14 tane sözleşme yapabilecek ama sahada en fazla 8 oyuncu olacak şeklinde. Fakat kulüplerden pandemi dolayısıyla müracaatlar geldi ve bu uygulamayı 1 yıl öteledik. Bu yılı konuşalım. Bu yılda neler olmuş? 2019-20 sezonunda yabancı sayısı ortalama 7.7'ymiş. Bu yıl ise 7.12 ile tamamlanmış. Hemen hemen aynı. Şampiyon Beşiktaş, 8.48 ile oynamış. Galatasaray, 6.95 ile oynamış. Fenerbahçe, 5.5 ile oynamış. Daha çok Türk oyuncu ile oynamış. Trabzonspor, 7.15 ile oynamış. Süper Lig'de ilk 11'de en fazla yabancı sayısı ortalaması Hatayspor'da olmuş. 9.23 ile oynamışlar. Süper Lig'de ilk 11'de en az yabancı oynatan takım 4.98 ile Göztepe olmuş. Göztepe'yi, Fenerbahçe'yi, Altınordu'yu kutlamak lazım. Hiç yabancıları yok ve bugün play-off finali oynuyorlar" demişti.

"Aynen devam edilmesi isteniyor"

Öte yandan Özdemir, "Bu yıl ne yapacağız? Şu anda görüşme halindeyiz. Süper Lig Kulüpler Birliği, mektubu yazdı. Aynen devam edilmesini istiyor. 14 yabancı ve sahada sayı serbest olsun. Şu anda bunu inceliyoruz. Bugün, yarın kararını verip açıklayacağız. Bu yılda uygulamayın diyorlar. 'Pandemi süreci devam ediyor, Türk futbolcuların fiyatları çok artıyor' deniyor. Bu yıl da devam edelim diye önerileri var. Hepsini düşünüyoruz, hepsini tartıyoruz. Kulüpler bu geçiş dönemini atlatalım düşüncesinde. Bugün Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, bana geldi. 'Ne olur el vurma' diyor. 'Aynen bu sistem devam etsin, oyuncular Biglia'ya bakıp örnek alıyor' diyor" ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler