TFF'den yayıncı kuruluş ve fikstür açıklaması!

19.07.2019 - 17:59 | Son Güncellenme: 19.07.2019 - 15:05

TFF'den yayıncı kuruluş ve fikstür açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, yayıncı kuruluş ile Kulüpler Birliği arasında süren görüşmeler ve süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu. “Gönül birliğiyle bu meseleyi çözeceğiz” diyen Düşmez, sürecin sonunda ortak bildiriyle kararın açıklanacağını ifade etti.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Ali Düşmez’in açıklamaları şu şekilde:

Ali Düşmez: "Kaliteli bir yeni sezon diliyorum"

Futbolun marka değerini yükseltmek için kaliteli futbol gerekiyor. Böyle maçlar bekliyoruz. Fair-Play ve centilmenliğin olmadığı maçlar ligin kalitesini düşürüyor. Kaliteli bir lig diliyorum. Centilmenlik ve Fair-Play’in olduğu bir yeni sezon diliyorum.

Fikstürle ilgili eleştiriler üzerine ne düşünüyor?

Fikstür çekimlerinde hep oluyorum. Esasında tepkileri çok anlamlı bulmuyorum. Yayıncı kuruluş, TFF ve özellikle İstanbul’daki 3 büyüklerle ortak bir noktaya geldik. Canlı yayında da profesyonel arkadaşımız açıklamıştı. Milli maçlar, kulüplerin düşüncesi ve yayıncı kuruluşun görüşü, TFF’nin tavrı var. Kulüplerle bir istişare yaparak bu noktaya geliyoruz.

"Kulüplerin temsilcileri kendileri seçiyor"

Anlaştığımız, derbilerin oynanacağı haftalar var. Hep beraber onay verdiğimiz, TFF’nin de onay verdiği haftalar var. Bu haftalarda maçlar oynanacak. Kura çekiminde 3 büyük takımın temsilcisi gelerek, hangi hafta hangi derbinin oynanacağını ve ilk maçı nerede yapacağını kendileri seçiyor. Kura çekildiğinde ben de TFF masasındaydım. Çıkan iddialar söz konusu bile değildir. TFF elinden geldiği kadar iyi bir organizasyon yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Başka söz söylemeye gerek yok.

Yayıncı kuruluş ile Kulüpler Birliği arasındaki süreç...

Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı’nın tüm futbol ailesinin haklarını savunan, sözcüsü durumunda. Yayıncı kuruluşu yok saymadan, kulüplerin hakkını gözeterek bir komite kuruldu. Görüşmeler bir noktaya geldi ve devam ediyor. Futbol ailesinin, yayıncı kuruluşun ve TFF’nin fikirleriyle hakların zayi olmadan kulüplere ulaşmasını sağlamak için çalışıyoruz. Başta başkanımız olmak üzere görüş bu. Gönül birliğiyle futbol ailesinin bu meselesini çözeceğiz. Başka yolumuz yok.

Kulüpler, yayıncı kuruluşa ihtar çekti mi?

Süreç devam ediyor. Bu sürece zarar vermek istemem. Zaten sürecin sonunda ortak bir bildiriyle hangi noktada olduğumuzu kısa sürede kamuoyuyla paylaşacağız.

"Zekeriya Alp'e güveniyoruz, arkasındayız"

Zekeriya Alp’e, şahsen ve TFF yönetimi olarak önem ve değer veriyoruz. Kamuoyunun da saygısını almış, ciddi bir iş adamı. Kendisini ispat etmiş bir insan. Geçen dönemini de başarılı görüyorum. Kadrosunu seçerek göreve geldi ve devam ediyor. Başarılı olması için, komplo teorilerinden uzak olunması gerekiyor. Zekeriya Alp’in arkasındayız. Az hata yaparak, güzel oyuna katkılar vereceklerini düşünüyorum. Bardağın dolu tarafına bakıyorum. Herkes de böyle düşünsün ki güzel anılara tanıklık edelim. Temennim budur.

Senin için hazırladığımız haberler