FIFA, TFF'nin Başvurusunu Onayladı! Transfer Tescil Dönemi Uzadı

Akın Ungan
08.02.2023 - 23:54 | Son Güncellenme: 09.02.2023 - 00:11

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) FIFA'ya yaptığı başvuru onaylandı. İkinci transfer tescil dönemi süresinin uzatıldığı resmen açıklandı. Detaylar.

FIFA, TFF'nin Başvurusunu Onayladı! Transfer Tescil Dönemi Uzadı

AJANSSPOR HABER

6 Şubat sabahı, saat 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem büyük bir yıkıma neden oldu. Kahramanmaraş merkezli feci afet, toplam 10 ili etkisi altına aldı. Depremin ardından birçok vatandaş enkaz altında kaldı. İç İşleri Bakanlığı Türkiye'deki tüm spor müsabakalarının ertelendiğini duyurdu.

Futbol takımları afet bölgesine yardım gönderdi

Ülkede meydana gelen feci afet, futbol dünyasını da vurdu. Hatayspor, Yeni Malatyaspor, Şanlıurfaspor ve İskenderunspor gibi takımlarda yer alan bazı isimler enkaz altında kaldı. Birçok kulüp, tüm ülke ile beraber depremzedelere yardım için seferber oldu. Futbol takımları, başlattıkları kampanyalar ile bölgeye yardım gönderdi.

TFF transfer döneminin uzatılmasını istedi

Türkiye'de 12 Ocak günü başlayan ara transfer döneminin 8 Şubat'ta bitmesi planlanmıştı. Meydana gelen depremin ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) FIFA ile temasa geçti. Mehmet Büyükekşi yönetimi, FIFA'ya transfer döneminin uzatılması için başvuruda bulundu. Bu başvuru için FIFA'dan cevap geldi.

İlgini Çekebilir
Malatyaspor ve Hatayspor ligden çekiliyor
Habere Git

FIFA başvuruyu onayladı, transfer dönemi 10 gün uzadı

FIFA, TFF'nin yaptığı başvuruyu kabul etti. Türkiye'de transfer dönemi 10 gün uzatıldı. TFF, konuyla ilgili resmi açıklama yaptı.

TFF'den açıklama yapıldı

Yapılan açıklamada, "Federasyonumuz tarafından 06 Şubat 2023 tarihinde FIFA'ya yapılan resmi başvurumuz bugün itibarıyla onaylanarak, 2022-2023 futbol sezonu ikinci transfer ve tescil dönemi 18 Şubat 2023 tarihine kadar uzatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Senin için hazırladığımız haberler