TFF'nin Galatasaray hesabı tutmadı!

01.09.2024 - 13:11 | Son Güncellenme: 01.09.2024 - 13:26

TFF, Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir'in Avrupa kupalarında oynayacağı play-off maçları nedeniyle 3 takımını Süper Lig'in 3. haftasında oynayacağı lig maçları ertelenmişti. Ancak, TFF'nin Galatasaray ile ilgili planı tutmadı. İşte detaylar...

TFF'nin Galatasaray hesabı tutmadı!

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off turunda Young Boys, Konferans Ligi'nde Trabzonspor'un St. Gallen ve Başakşehir'in St Patrick's Athletic ile oynayacağı play-off turu mücadeleri nedeniyle 3 takımını Süper Lig'in 3. haftasında oynayacağı lig maçları ertelenmişti.

Ülke puanı için ertelendi

TFF'den yapılan açıklamada play-off müsabakalarının, Avrupa kupalarında lig aşamasına kalmadan önceki son aşama olması sebebiyle özellikle ülke puanı açısından oldukça önemliği olduğu belirtilerek, "Bu sebeple, play-off aşamasında maç yapacak olan kulüplerimiz ile yapılan istişareler sonucunda, Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında oynanması gereken Galatasaray - Gaziantep FK, Trabzonspor - Bellona Kayserispor ve Samsunspor - RAMS Başakşehir FK müsabakaları federasyonumuz tarafından ertelenmiştir. UEFA Avrupa Ligi Play-Off müsabakası oynayacak olan Beşiktaş kulübümüz ise fikstür gereği 3. haftayı bay geçmektedir." denilmişti.

Galatasaray - Gaziantep FK maçı 24, 25, 26 Eylül tarihlerinden birinde oynanacak

Erteleme maçlarının hangi tarihlerde oynanacağıyla ilgili ise "Ertelenen Galatasaray - Gaziantep FK müsabakası 24, 25, 26 Eylül tarihlerinden birinde, Trabzonspor - Bellona Kayserispor ve Samsunspor - RAMS Başakşehir FK müsabakaları ise 17, 18 veya 19 Eylül tarihlerinde oynanacaktır. Nihai program daha sonra ilan edilecektir." ifadelerine yer verilmişti.

Galatasaray'ın elenmesi TFF'nin planını bozdu

Konferans Ligi play-off turunda Trabzonspor, St. Gallen'e iki maç sonunda elenerek Avrupa'ya veda ederken, St. Patrick's Athletic'i geçen Başakşehir adını lig aşamasına yazdırdı. Ancak TFF'nin ertelenen maçların oynanacağı tarihlerle ilgili planlaması, Galatasaray'ın Young Boys'a elenerek Şampiyonlar Ligi'ne elenerek yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek olması nedeniyle tutmadı.

Galatasaray, 22 Eylül'de Fenerbahçe, 25 Eylül'de PAOK ile karşılaşacak

Galatasaray, Süper Lig'in 6. haftasında 22 Eylül Pazar günü deplasmanda Fenerbahçe karşılaşacak. Sarı kırmızılılar ile oynayaca Avrupa Ligi'nde lig aşamasındaki ilk maçında ise 25 Eylül Çarşamba günü sahasında Yunanistan ekibi PAOK'u konuk edecek.

Ertelenen Gaziantep FK maçı planlanan hafta nasıl oynanacak

Durum böyle olunca Galatasaray'ın Young Boys'a elenerek Şampiyonlar Ligi'ne veda edip yoluna Avrupa Ligi'nde devam etme ihtimalini göz önünde bulundurmayan TFF'nin; daha önce ertelenen Galatasaray - Gaziantep FK maçını, sarı kırmızılıların Fenerbahçe ile oynayacağı maçtan iki gün sonraya, PAOK maçından bir gün önceye denk gelen 24 Eylül Salı günü ya da PAOK maçından bir gün sonraya denk gelen 26 Eylül Perşembe günü oynatması gerekecek.

Böyle bir planlama mümkün olmayacağı için de TFF'nin ya Galatasaray - Gazintep FK karşılaşmasını Trabzonspor ve Başakşehir'in erteleme maçlarını oynayacağı 17, 18 ve 19 Eylül tarihlerinde oynatması ya da daha ileri bir tarihe ertelemesi gerecek.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmemesi de merak konusu oldu.

Senin için hazırladığımız haberler