TFF'nin kuralı geliyor, 4 büyüklerin yabancıları gidiyor!

Feride Kara
11.02.2022 - 20:03 | Son Güncellenme: 11.02.2022 - 20:13

Süper Lig’de yabancı oyuncu sınırı önümüzdeki 2 sezon kademeli olarak düşürülmeye devam ederken 4 büyükler bazı yabancı oyuncularına veda etmek zorunda kalacak.

TFF'nin kuralı geliyor, 4 büyüklerin yabancıları gidiyor!

Türkiye Futbol Federasyonu’n açıkladığı yabancı kuralına göre Süper Lig kulüpleri 2022/2023 sezonunda kadrolarında 12 adet yabancı futbolcu yer alabilecek ve ilk 11’de 7 yabancı bulundurabilecek. 2023/24 sezonunda itibaren ise takımlar 10 yabancı futbolcuyu kadrolarında tutarken 6 tanesini ilk 11’de sahaya sürebilecekler. 

Sözleşmesi sona erecek yabancı oyuncular kimler?

Fenerbahçe’nin en erken Haziran 2023 yılında sözleşmesi bitecek 15 oyuncusu bulunuyor. Trabzonspor’da bu sayı 13 iken Galatasaray’da 12 yabancı futbolcunun sözleşmesi devam ediyor olacak. Beşiktaş ise 6 oyuncuyla en az sayıya sahip takım konumunda. Peki durum böyleyken 4 büyüklerde sözleşmesi sona erecek yabancı oyuncular kimler?

Fenerbahçe'de yabancı bolluğu

Fenerbahçe’nin yabancı oyuncularından Jose Sosa’nın sözleşmesi bu sezon sonunda sona eriyor. Kiralık olarak takıma katılan Diego Rossi’ de bu sezon sonunda takımdan ayrılacak. Attila Szalai, Kim Min-Jae, Marcel Tisserand, Filip Novak. Luiz Gustavo. Miha Zajc, Miguel Crespo. Dimitris Pelkas, Bright Osayi-Samuel, Mergim Berisha, Enner Valencia, Mbwana Samatta,Allahyar Sayyadmanesh, Max Meyer, Mauricio Lemos gibi oyuncular ise sözleşmesi en erken Haziran 2023’te bitecek oyuncular arasında.

Feghouli ve Babel’in sözleşmesi bitiyor

Galatasaray’da Feghouli ve Ryan Babel’in sözleşmesi haziran ayında sona erecek. Sarı-kırmızıların iki yeni kiralık oyuncusu Erick Pulgar ve Inaki Pena ise yarım sezonluğuna kiralandı ve bu sezon sonunda takımdan ayrılacaklar. Fernando Muslera, Marcao, Victor Nelsson, Patrick van Aanholt, Sacha Boey, Omar Elabdellaoui, Alexandru Cicaldau, Olimpiu Morutan, Bafetimbi Gomis, Christian Luyindama, Jesse Sekidika ve Valentine Ozornwafor Galatasaray’ın sözleşmesi en erken Haziran 2023’te bitecek oyunları arasında yer alıyorlar.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş golcü transferi için harekete geçti! O isim ile temaslar başladı...
Habere Git

Trabzonspor yıldızlarıyla sözleşme uzatacak mı?

Trabzonspor’da ise Nwakaeme’nin sözleşmesi haziran ayında sona erecek. Kiralık oyunculardan Stefano Denswil ve Tymoteusz Puchacz’ın sözleşmeleri bu sezon sonunda bitiyor.
Bordo-mavililerde sözleşmesi en erken Haziran 2023’te bitecek oyuncular: Vitor Hugo, Bruno Peres, Manolis Siopis, Marek Hamsik, Anders Trondsen, Anastasios Bakasetas, Jean Kouassi, Gervinho, Edin Visca, Andreas Cornelius, Djaniny, Fode Koita,Fousseni Diabate, Flavio

Beşiktaş’ta neredeyse yabancı kalmayacak

Beşiktaş’ta Cyle Larin, Josef de Souza, Vida, Adem Ljajic, N’Sakala, Atiba, Lens ve Douglas’ın sözleşmesi bu sezon sonunda bitiyor. Kiralık oyunculardan Pjanic ve Batshuayi’nin takımdan ayrılmasıyla çok büyük bir yabancı oyuncu boşluğu olacak. Francisco Montero, Welinton, Alex Teixeira, Rachid Ghezzal, Tyler Boyd, Ajdin Hasic ile sadece 6 futbolcunun sözleşmesi en erken Haziran 2023’te sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler