TFF'nin yabancı VAR uygulamasının ardından Türk hakemlerden flaş istek

Özgür Koç
14.04.2024 - 12:08 | Son Güncellenme: 14.04.2024 - 12:23

TFF'nin kritik karşılaşmalarda VAR'da yabancı hakem uygulaması, ligde dün oynanan MKE Ankaragücü - Gaziantep FK maçıyla başlarken Türk hakemlerden bu uygulamaya tepki ve flaş bir istek geldi. İşte detaylar...

TFF'nin yabancı VAR uygulamasının ardından Türk hakemlerden flaş istek

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Futbol Federasyonu 12 Nisan'da yaptığı duyuruda Trendyol Süper Lig'in 32. haftasından lig sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakemi (VAR) görevlendirileceğini açıkladı. 

Yabancı VAR hakemi uygulaması dün oynanan MKE Ankaragücü - Gaziantep FK karşılaşmasında başlatılırken, bugün oynanacak Fatih Karagümrük - Fenerbahçe ve yarın oynanacak Alanyaspor- Galatasaray müsabakalarında da yabancı VAR hakemi görev yapacak.

Süper Lig tarihinde bir ilk yaşandı! Yabancı hakem golü iptal ettirdi

Süper Lig'in 32. haftasında TFF'nin yaptığı açıklamayla MKE Ankaragücü - Gaziantep FK maçında yabancı VAR hakemi uygulamasına geçildi. Mücadelede görev yapan İspanyol VAR hakemi Mario Melero López ilk müdahaleyi yaptı. Ankaragücü'nün Ali Sowe ile 24. dakikada bulduğu gol, VAR hakemi Melero'nun Ali Şansalan'a uyarısı sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Türk hakemlerin motivasyonu bozuldu

Akşam'da yer alan habere göre; yabancı hakem kararının alınması nedeniyle Türk hakemlerinin motivasyonu bozuldu. Bu durum nedeniyle gelir ve prestij kaybına uğrayan hakemler, başkanların da sert açıklamaları nedeniyle UEFA nezdinde itibarlarının zedelendiğini ifade ediyor.

"Biz de yabancı başkan istiyoruz"

Haberin detayında, kulislerde, "Biz de yabancı başkanlar istiyoruz" diye konuşulduğu aktarılıldı. Dünya basınında, Türkiye'de yerli hakemlere duyulan güvensizlik nedeniyle VAR hakemlerinin yabancı tercih edildiği belirtildi, eleştirilerin önyargılı olduğu vurgulandı. Portekiz basını ise VAR davetinin Portekizli hakemlere duyulan güvenden kaynaklandığını yazdı. İtalyanlar'dan calcicoderby ise "F.Bahçe'nin suçlamalarından sonra yabancı hakem dönemi başladı" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler