TFF'nin yeni Genel Sekreteri, Başkan Hacıosmanoğlu'nun yeğeni çıktı

Özgür Koç
24.07.2024 - 13:06 | Son Güncellenme: 24.07.2024 - 14:13

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Mehmet Büyükekşi'yi devirerek yeni başkan seçildiği TFF'de Genel Sekreterlik görevine atanan kişi tartışma konusu oldu.

TFF'nin yeni Genel Sekreteri, Başkan Hacıosmanoğlu'nun yeğeni çıktı

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Futbol Federasyonu'nda geçtiğimiz hafta yapılan başkanlık seçiminde yeniden aday olan mevcut başkan Mehmet Büyükekşi'yi 5 oyla geride bırakan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu başkan seçilmişti.

Bayram Saral istifa etti

İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanı seçilmesinin ardından yeni bir yapılanma için tüm kuralların istiasını istemişti. Öte yandan Hacıosmanoğlu yönetiminde yer alan Bayram Saral, derin fikir ayrılığı gerekçesiyle istifa etti.

Ferhat Gündoğdu MHK Başkanı, Abdullah Ayaz Genel Sekreter oldu

Federasyonun yeni yönetim kurulu Türk futbolunun en kritik görevlerinden biri olan MHK başkanlığına Ferhat Gündoğdu'yu getirdi. TFF'nin bir başka kritik görevine olan genel sekreterliğe ise Abdullah Ayaz atandı.

Yeni genel sekreter, Hacıosmanoğlu'nun öz yeğeniymiş

Gazeteci Tahir Kum haberine göre TFF'nin yeni genel sekreteri Abdullah Ayaz, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun öz yeğeni.

Kum sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "TFF yönetimi diğer atama ve görevlendirmelerle ilgili duyuruları yapmasına karşılık, Genel Sekreterlik görevine getirilen başkanın yeğeni (ablasının oğlu) ile ilgili hiçbir duyuru veya açıklama yapmaması enteresan değil mi !?" ifadelerini kullandı.

Öte yandan genel sekreterlik görevine başlayan Abdullah Ayaz, Süper Kupa için gerçekleştirilen organizasyon toplantısında yer aldı.

Abdullah Ayaz kimdir?

Mühendis ve mimar olan TFF'nin yeni genel sekreteri Abdullah Ayaz, önceki dönemde Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Şu anda AKP'nin Üsküdar Meclis üyesi olarak görev yapmakta.

1 Şubat 1981'de Trabzon'da doğan Abdullah Ayaz, ilköğrenimini Üsküdar Selimiye İlköğretim Okulu'nda, ortaöğrenimini ise Burhan Felek Lisesi'nde tamamladı. 2007 yılında Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. İleri düzeyde İngilizce bilen Abdullah Ayaz, evli olup aynı üniversitenin Mimarlık Bölümü'nde yüksek lisans eğitimine devam ediyor

Ayaz, çeşitli mesleki, eğitim, spor, sağlık, kültür ve sosyal yardım alanlarında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev aldı. Bu kuruluşlardan bazıları şöyle:

  • Mimarlar Odası
  • Trabzon Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği
  • Trabzonspor Sportif A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği
  • Trabzonspor Basketbol Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı
  • İ.B.B. Gençlik Meclisi Kurucu Üyeliği ve Şehir Kentlilik Bilinci Komisyonu Başkanlığı

2002 yılından itibaren siyasi çalışmalarda bulunan Abdullah Ayaz, çeşitli görevlerde yer aldı. Ayaz'ın siyasi hayatındaki bazı görevleri ise şöyle:

  • AK Parti Yeditepe Üniversitesi Başkanlığı
  • AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği
  • Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği
  • Üsküdar Belediyesi İmar Komisyonu Başkanlığı
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni

TFF, Abdullah Ayaz'ı resmen açıkladı

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) genel sekreterlik görevine Abdullah Ayaz'ın getirildiği duyuruldu.

Federasyondan yapılan açıklamada, yönetim kurulu tarafından alınan kararla, Abdullah Ayaz'ın genel sekreter olarak atandığı belirtildi.

Abdullah Ayaz'ın 1 Şubat 1981 doğumlu olduğu belirtilirken, lisans ile yüksek lisansını Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümünde tamamladığı, çeşitli profesyonel futbol ve basketbol kulüplerinde, STK'larda üst düzey yöneticilik yaptığı, 10 yıllık kamu yöneticiliği tecrübesi bulunduğu aktarıldı.

Görevi yürüten Taner Senseven'e ise bugüne kadar sürdürdüğü özverili çalışmalarından dolayı teşekkür edildi.

Senin için hazırladığımız haberler