TFF'ye Erzurumspor'dan sonra bir başvuru daha: Küme düşme kaldırılsın!

26.05.2021 - 12:02 | Son Güncellenme: 26.05.2021 - 12:08

Erzurumspor'un ardından Denizlispor da küme düşmenin kaldırılması için TFF'ye başvuru yapılacağını açıkladı. İşte detaylar...

TFF'ye Erzurumspor'dan sonra bir başvuru daha: Küme düşme kaldırılsın!

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'e veda eden BB Erzurumspor'dan sonra Yukatel Denizlispor da ikinci kez küme düşmenin kaldırılmasını istedi.  Denizlispor, küme düşmenin kaldırılması için TFF'ye başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

Denizlispor düşmenin kaldırılmasını istedi

Kulüpten yapılan açıklamada, "Söz konusu koşullar göz önünde bulundurularak bu sezon küme düşme kaldırılmalı; kulübümüz gelecek sezon hak ettiği yer olan Süper Lig'de yeniden yer almalıdır" denildi. 

Yapılan açıklamanın devamında ise, “Küme düşmenin kaldırılmış olduğu 2019-20 sezonunun son 9 haftasını etkileyen pandemi süreci, 2020-21 sezonunun tamamında devam etmiştir. Bu süreçte kulüplerimiz zor koşullar altında mücadele ederek, varlıklarını sürdürmeye çalışmıştır. Süper Lig’e veda etmek zorunda bırakılan 4 kulüp ve bu kulüplerin yaklaşık 10 milyon taraftarı Süper Lig heyecanını yaşamaya devam etmeli, ülke futbolu adına güzel bir karara imza atılmalıdır. Bu konuda gerekli tüm adımları atacağımızı tüm kamuoyuna bildirir, nihai kararın Türkiye Futbol Federasyonu tarafından adil bir şekilde verileceğine inandığımızı belirtiriz” ifadeleri kullanıldı.

ERZURUMSPOR'UN KÜME DÜŞMENİN KALKMASI İÇİN NASIL BİR AÇIKLAMA YAPTI? HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Ali Tandoğan ilk kez dillendirmişti

Denizlispor'da teknik direktörlük koltuğunda oturan Ali Tandoğan küme düşmenin kaldırılması konusunu 3 hafta önce dile getirmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bana göre bu sene takımlar geçen yıldan daha ağır bir sezon geçiriyor. Taraftar desteği olmuyor. Böyle bir pandemi ilk kez yaşanıyor. Bazı kulüpler akıllıca davranıp ona göre bir transfer politikası izliyor. Bizim gibi takımların istenilen kalitede oyunculara sahip olmayışı, takımı bu noktalara taşıdı. Bana göre asıl bu sene ligden takımların düşürülmemesi gereken bir süreç. Pandemi döneminde masraflar arttı. Oyunculara ödemeler yapılamıyor. Yabancı oyuncular da buna karşı tavır sergiliyor. Benim düşüncem, asıl bu sene her ne olursa olsun takımların ligde tutulması gerekiyor."

Senin için hazırladığımız haberler