"TFF'ye hiç kimsenin güveni yok"

26.03.2020 - 18:21 | Son Güncellenme: 26.03.2020 - 18:31

"TFF'ye hiç kimsenin güveni yok"

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Hulusi Belgü'nün açıklamaları şu şekilde:

Bu tip durumlarda insan olduğumuzu unutmamalıyız!

"Valencia yaptığı Atalanta maçından sonra ülkesine döndü. Valencia taraftarı enfekte oldu ve bunu ülkesine taşıdı. Bizim Cenk Renda muhtemelen o dönemde kaptı bu hastalığı. Diğer taraftan Göksel Gümüşdağ'ın ve Fatih Terim'in haberi geldi. Allah hepsine şifa versin. Bazen sosya medyada saçma sapan mesajlar görüyorum ancak hepimiz onlarla beraberiz. Bu tip durumlarda insan olduğumuzu unutmamamız lazım."

Bu problemler bizi amatörleşmeye götürebilir!

"Fenerbahçe'nin işi çok zor. Ben hastalıkla ilgili umutlu konuşabilirim ancak ülkemizde futbol çok değişecek. Bu problemler amatörleşmeye kadar uzanabilir. Şu anda çok net bir şey var. Kulüpler hasılat değerlerinden dolayı sıkıntı yaşamazlar ancak önemli olan önümüzdeki sene. Hastalığı bu şekilde yaşamış insanlar kombine alacak mı? O zamana kadar hastalık ortadan kalkmış olacak mı? Yayıncı kuruluş bu paraları verecek güçte olacak mı? Katar petrolden dolayı zengin olmuş bir ülke ve yayıncı kuruluşun sahibi ancak petrol fiyatları çok düştü. Onların arkasında olacak kimse yok." 

Herkesin ciddi borçları var!

"Herkesin çok ciddi borçları var. Futbol takımlarımıza zaten sponsor çok zor bulunuyor? Şimdi ne olacak? Ben şirketim hayatta kalabilecek mi bilmiyorum. Şirketlerin sponsorluğu çok düşüneceğini düşünmüyorum. Ali Koç'un yaptığı çok doğru. Orada az maaşlara çalışan insanlar var. O insanların gelirlerini kaybetmemesi lazım. Yönetim Kurulu bir araya gelip tasarruf kararları almalı."

Fenerbahçe, oyuncularından indirim istemeli!

"Barcelona oyuncularında indirim istedi. Fenerbahçe'de böyle bir yönteme başvurmalı. Telaş olmamalı ancak bir an evvel tedbir almak lazım. Fenerbahçe'nin aylık gideri çok fazla."

Liglerin oynanacağını düşünmüyorum!

"Ben liglerin oynanacağını kesinlikle düşünmüyorum. İnşallah önümüzdeki yıl bir sezon açılışı olur. Benim en büyük korkum o. Çin'de yok oldu diyorlar ancak şimdi dışarıdan gelen hastaların sayısı arttı. Bunu nasıl halledicekler? Dik durup mücadele etmek zorundayız. Ben liglerin oynanacağını düşünmüyorum. "

TFF'ye hiç kimsenin güveni yok!

"Liglerin nasıl tescil edileceğine UEFA karar versin. Türkiye dedikodularla uğraşmak istemiyorsa TFF bunun için Avrupa'yı örnek almalı. TFF zaten yeterince hata yaptı. TFF'ye kimsenin güveni yok. Buna UEFA karar verirse hiç kimsenin bir itirazı olmaz. Herkes fedakar davranmalı. Bizler çalışanlarımızı yaşatmalıyız. Gerekiyorsa cebimizden para harcamalıyız. Maçlar seyircisiz oynansın tarışmalarında şunlar söylendi: "Ben fabrikaya gidip çalışoyorum. Futbolu da çıksın oynasın." bu sözler çok bencilce. Herkesin canı can. İnsanoğlu bencildir. Kimse parasını kaybetmek istemez ancak bundan herkes zarar görecek. Burada işçinin elindeki parayı sağlam tutmalıyız. Futbolcuların duyarlı davranması lazım. Herkes birbirine anlayış göstermeli."

Avrupa topluluğu dağılabilir!

"Farklı bir Dünya yaşayacağımız bir gerçek. Hükümetler haldır haldır para basıyor. Dünya'ya çok ciddi bir miktarda para sürülecek. Ülkeler arasındaki ilişkiler değişecek. Herkes kendi başının çaresine bakmaya çalışıyor. Avrupa topluluğu dağılabilir. Çok değişik bir döneme giriyoruz. Başımıza ne geliyorsa herkes bundan etkileniyor."

Senin için hazırladığımız haberler