TFF'ye teklif: 'İsteyen takım satılıp şehir değiştirsin'

04.08.2020 - 19:12 | Son Güncellenme: 04.08.2020 - 19:19

Son olarak Süper Lig'de Denizlispor'u çalıştıran Bülent Uygun, Radyospor'da önemli açıklamalarda bulundu. Bülent Uygun, Fenerbahçe'de teknik direktörlük yapmak istiyor mu? TFF Genel Kurulu'na ne teklifi sunacak? Adana Demirspor, Süper Lig'e yükselecek mi? İşte detaylar...

TFF'ye teklif: 'İsteyen takım satılıp şehir değiştirsin'

49 yaşındaki tecrübeli teknik direktör Bülent Uygun, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sunduğu Spor Kazanı programına konuk oldu. Merak edilen soruları yanıtlayan Bülent Uygun, Fenerbahçe'nin teknik direktörlük konusu, TFF'ye sunacağı teklif ve Adana Demirspor'un Süper Lig'e çıkma durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

'Türkiye'de Alex Ferguson olmak zordur'

Erol Bulut hakkında görüşlerini açıklayan Uygun, "Erol Bulut; genç, idealist ve yolun başında olan bir teknik direktör. Fenerbahçe yönetimi böyle bir karar verdiyse camiaya hayırlı uğurlu olsun. Türkiye'de Fenerbahçe'nin hocası olmak ve yönetmek; birçok faktörü göz önünde aldığımızda çok da komplike bir durum. Türkiye'de Sir Alex Ferguson olmak zordur." dedi.

Türkiye'den görüştüğü bir takım var mı?

Türkiye'de herhangi bir takımla görüşmediğini açıklayan 49 yaşındaki teknik adam, "Denizlispor'da çok şey yaşadım. Anlatmaya kelimeler yetmez. Ben de bundan sonra kendime yeni strateji belirledim, düşme potasında bir takım almayacağım. Bekleyeceğim. Sezon başında takım alacağım. Türkiye'de görüştüğüm bir takım yok, yurt dışında görüştüğümüz takımlar var." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'ye teknik direktör olmak istiyor mu?

Fenerbahçe hayali olduğunu vurgulayan Bülent Uygun, "Fenerbahçe'de teknik direktör olmak isterim. O vasıflara elhamdülillah sahibim. Nasıl Okan Buruk, Galatasaray'a teknik direktör olmak istiyorsa ben de aynı şekilde. Hayırlısı, bir gün olursa olur, olmazsa olmaz." şeklinde konuştu.

'Adana Demirspor'un Süper Lig'e çıkacağını düşünüyorum'

Adana Demirspor'un Süper Lig'e çıkmasının adaletli olacağını düşündüğünü söyleyen Uygun, "Bu ligin adaletli davranması için 21 yerine 22 takımla oynanması Kulüpler Birliği'ne yakışan olacaktır. Böyle bir kararın 2-3 gün içerisinde verilerek Adana Demirspor'un da Süper Lig'e alınacağını düşünüyorum." dedi.

'Bazı kulüpler diğer şehirlere geçebilir'

TFF Genel Kurulu'na bir teklif sunacağını açıklayan tecrübeli teknik adam, "Takım sayısının çoğalması rekabeti arttırır. Takımlarımızın isminin değiştirme teklifini TFF Genel Kurulu'na vereceğim. Zor durumdaki kulüpler satın alınıp, büyük şehirlere o takımlar taşınıp isimleri değiştirilebilir bir kereye mahsus. %99 kulüplerimiz borç batağında. Benim bildiğim dernekle yönetilen takımlardan bir tek Gençlerbirliği ve Sivasspor'un borcu yok. Kendi ilinde istediği desteği alamayanlar takımını vermek isteyebilir." diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler