TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Hukuk Danışmanlığına Tarkan Erdal'ı getirdi

14.09.2023 - 11:50 | Son Güncellenme: 14.09.2023 - 12:03

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yeni bir atama yaptı. Eski UÇK üyesi Avukat Tarkan Erdal, federasyonun yeni baş hukuk danışmanı olarak atandı. Detaylar...

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Hukuk Danışmanlığına Tarkan Erdal'ı getirdi

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) gündem teknik direktör Stefan Kuntz ancak diğer yandan başkan Mehmet Büyükekşi, yeni görevlendirmeler yapmaya da devam ediyor. TFF Başkanı Büyükekşi, yeni bir hukuk danışmanı ataması yaptı.

Hazer Akil gitti Tarkan Erdal geldi

TFF Baş Hukuk Danışmanlığı görevine Avukat Tarkan Erdal atandı. Daha önce bu pozisyonda Avukat Hazer Akil bulunuyordu. Erdal'ın görevlendirme kararı TFF personeline resmen duyuruldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Erdal, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki UCLA üniversitesinde de eğitim alan Erdal, İstanbul Üniversitesi'nde doktora yaptı.

TFF'de 6 yıl UÇK üyeliği yaptı

Tarkan Erdal, TFF'ye yabancı değil. Erdal, 2016-2022 arasında TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) ve TFF Amatör Futbol Disiplin Kurulu üyleğiyle başkanlı görevlerinde bulundu. Erdal, 2011-2014 arasında Türkiye Golf Federasyonu Disiplin Kurulu üyeliği de yaptı.

İlgini Çekebilir
beINSports'tan TFF'ye CEO transferi
Habere Git

Yeni Spor Yasası'na katkı verdi

Spor Hukukunda Uzman Arabuluculuk isimli bir kitaba imza atan Tarkan Erdal, Yeni Spor Yasası olarak bilinen Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Yasası'nın hazırlanması aşamasında Türkiye Büyük Millet Melcisi'nde yürütülen çalışmalara katılarak içeriğe de katkı sundu.

Bilirkişi ve iş güvencesi uzmanı da

Birçok üniversitede dersler veren Tarkan Erdal, İstanbul Adliyesi'nde bilirkişiliğin yanı sıra, iş güvenliği uzmanı unvanına da sahip bulunuyor. Erdal, bu unvanlarına TFF Başkanı Hukuk Danışmanı da eklemiş oldu.

Yeni CEO da Taner İşseven olacak

Geçtiğimiz günlerde yine ilk olarak Ajansspor'un duyurduğu bir transfer daha olmuştu. beINSports Genel Müdürü Taner Senseven'in önümüzdeki günlerde TFF CEO'su olarak göreve başlaması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler