Ünlü gazeteciden flaş Olimpiu Morutan açıklaması: "TFF inceleme başlatmalı. Bu bir hülledir!"

Özgür Koç
04.03.2024 - 10:21 | Son Güncellenme: 04.03.2024 - 10:58

Emre Belözoğlu'nun Galatasaray'dan transfer edilen Olimpiu Morutan hakkındaki sözlerinin ardından ünlü gazeteci Rumen oyuncunun transferinin bir hülle olduğunu ve TFF'nin inceleme başlatması gerektiğini söyledi.

Ünlü gazeteciden flaş Olimpiu Morutan açıklaması: "TFF inceleme başlatmalı. Bu bir hülledir!"

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, sezon başında yaptığı KAP açıklamasında 24 yaşındaki Rumen oyuncusu Olimpiu Morutan'ın Ankaragücü'ne bonservisiyle transfer olduğunu duyurmuştu. Ancak Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, yaptığı açıklamada "Morutan'ın oynaması durumunda kulübümüzün kaldıramayacağı bir bonservis bedeli var." açıklamasıyla kafaları karıştırdı.

Belözoğlu'nun açıklaması ile Galatasaray'ın Morutan'ı Ankaragücü'ne kiralık mı yoksa bonservisiyle gönderdiği merak konusu oldu. 

Galatasaray'ın KAP açıklaması

Galatasaray Kulübü'nün 20 Ağustos 2023 tarihinde Olimpiu Morutan transferi için Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirim şöyle:

"Profesyonel futbolcumuz Olimpiu Vasile Morutan'ın transferi konusunda  MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile anlaşmaya varılmıştır.Buna göre MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Şirketimize 3.000.000 Euro tutarında transfer bedeli ile futbolcunun sonraki satışından elde edeceği gelirin %50'sini (3.000.000 Euro'dan az olmamak kaydıyla) ödeyecektir. MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 30 Haziran 2024 tarihine kadar ek 3.000.000 Eur transfer bedeli ödemesi durumunda sonraki satışından elde ettiği transfer geliri karının %25'lik kısmını Şirketimize ödeyecektir. 
Yapılan anlaşma gereği, Kulübümüzün 3.000.000 Euro transfer bedeli tutarı ile futbolcuyu şarta bağlı geri transfer etme hakkı bulunmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Emre Belözoğlu'nun sözleri ortalığı karıştırdı

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nun 1-1 berabere kaldıkları İstanbulspor karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında Morutan ile ilgili sözleri şöyleydi:

"Morutan ilk 11 oynamaya devam ederse kulübe çıkacak bir külfet var. Morutan'ın oynaması durumunda kulübümüzün kaldıramayacağı bir bonservis bedeli var. İki kulüp anlaşmadığı sürece Morutan'ın, ilk 11 oynaması pek mümkün gözükmüyor. İki kulüp anlaşmadığı sürece 11'de oynayamaz."

Tahir Kum, TFF'yi göreve çağırdı: "Bu bir hülledir"

Gazeteci Tahir Kum, TGRT Haber'de yayınlanan programda, Emre Belözoğlu'nun açıklamalarının ardından TFF'nin Olimpiu Morutan transferi için inceleme başlatması gerektiğini söyleyerek, "Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu ve TFF Lisan Kurulu bir inceleme başlatmalı. Çünkü Emre Belözoğlu, TFF'yi bağlayacak resmi bir ağız. Mutlaka bu konuda bir şey yapılmalı çünkü hülleye UEFA, FIFA ve TFF talimatı da izin vermiyor. Bu bir hülledir. Bir hülle yoludur. Mutlaka bu durum TFF tarafından aydınlatılmalıdır. Veya Ankaragücü Spor Kulübü, Emre Belözoğlu'nun açıklamalarıyla ilgili, öyle değildir böyledir şeklinde bir düzeltme yapmalıdır. Galatasaray bir açıklama yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

Faruk Koca, sattığım oyuncunun parasıyla aldım demişti

Olimpiu Morutan'ın Galatasaray'dan Ankaragücü'ne transferinin gerçekleştiği dönemde sarı lacivertli kulübün başkanı olan Faruk Koca, başkent ekibinin 3 milyon Euro gibi bir yüksek bonservis bedeli ödeyerek Morutan transferini nasıl gerçekleştirdiği ile ilgili soruya, "Geçen sene çok ucuza aldığım bir oyuncuyu 2.4 milyon Euro'ya Nantes'e satım. Ondan gelecek paraya karşılık da Morutan'ı aldım" açıklamasını yapmıştı.  

Galatasaray 4.1 milyon Euro'ya transfer etmişti

Galatasaray, Rumen oyuncuyu 2021-22 sezonun başında Romanya Ligi takımlarından FCSB takımdan 4.1 milyon Euro'ya kadrosuna katmıştı. Sarı kırmızılılar bir sezon sonra Morutan'ı İtalya Serie B takımlarından Pisa'ya kiralamıştı.  

Ankaragücü'nde 29 maçta oynadı

Galatasaray'ın sezon başında 3 milyon Euro karşılığında Ankaragücü'ne sattığını duyurduğu 24 yaşındaki Rumen oyuncu, sarı lacivertli formayla 29 maçta 5 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.  

Senin için hazırladığımız haberler