The Colak nedir? Açıkladı!

06.04.2017 - 11:53 | Son Güncellenme: 06.04.2017 - 11:53

AJANSSPOR ÖZEL  - Milli cimnastikçi İbrahim Çolak'ın Dünya Cimnastik Kupası'nda halka branşında yaptığı hareket milli sporcunun soyadıyla literatüre girdi.

Eski Milli Cimnastikçi olan Ufuk Alpkaya da bu hareketin neden literatüre girdiğini, S Sport'ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında açıkladı.

İşte o açıklamalar : 

The Colak neden literatüre girdi?

"Sporcunun 15 senedir spor yaptığını söyleyelim" diyen Alpkaya, " İlk kez Melbourne’deki Dünya Kupası’nda bu hareketi yaptı. Çok zor bir hareket. Özellikle halka hareketi güç ve esneklik açısından zor. Literatüre geçti. Önce tabi organizasyon komitesine bildirmesi gerekiyor. Organizasyon komitesi kabul ediyor, yarışmada sunuyorsunuz. Sonra onaylanması gerekiyor. Yarışma 2 hafta önce yapılmıştı. Yakın zamanda Çolak ismiyle kabul edildi bu hareket."

"Biz hayalini kuruyorduk, şimdiki sporcular gerçekleştirdi"

Yukarıya çıkarak T duruşundan V duruşuna geçmek çok zor bir hareket. İbrahim’in de en iyi olduğu bir alet. Literatüre girmesi büyük başarı. Antrenörünü de tebrik etmek gerek. Çok güzel ve zor bir hareket. Bizim zamanımızda hayal ettiğimiz hareketleri sporcular şu anda rahatlıkla yapıyor. Tabi ki bunun gerçekleşmesinde her gün yapılan çalışmalar var." ifadelerini kullandı.

AJANSSPOR ÖZEL 
Yasal Uyarı : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler