THF maçları erteledi! Gözler TFF'de

17.03.2020 - 17:08 | Son Güncellenme: 17.03.2020 - 17:14

Türkiye'de futbol, basketbol, voleybol, hentbol maçları corona virüs nedeniyle seyircisiz devam ediyor. İlk kez Hentbol Federasyonu liglere ara verme kararı aldı. Peki takvim nasıl işleyecek? Açıklamalar ve detaylar haberimizde

THF maçları erteledi! Gözler TFF'de

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve bir numaralı gündem maddesi haline gelen koronavirüs salgını nedeniyle birçok ülkede spor müsabakaları ertelendi.

Öte yandan ülkemiz liglerinin durdurulmaması, bunun yerine seyircisiz oynatılma kararının verilmesi tartışmalara yok açmıştı. Türkiye'de ilk kez bir spor branşı, liglerin ertelendiğini açıkladı.

Türkiye Hentbol Federasyonu corona virüsü nedeniyle Süper Lig hariç, tüm liglere ara verme kararı aldı.

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) resmi internet sitesinden bir duyuru yayınladı.

Yapılan açıklamada "Bakanlığımız tarafından koronovirüs konusunda alınan tedbirler doğrultusunda 21 Mart 2020 tarihinde Erkekler Süper Lig 18. Hafta maçları oynanacaktır. 18 Mart 2020 tarihi itibariyle üst liglerimiz (Süper Lig) hariç; Kadın- Erkek Türkiye Kupası, 1. Lig, 2. Lig, Bölgesel Lig ve play-off müsabakalarımız ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir.

Bakanlığımız tarafından Covid-19 adı verilen koronovirüs konusunda spor organizasyonları ve projeleriyle ilgili alınan tedbirler ve yapılacak iş ve işlemler bildirilmiştir.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan kentinde çıkarak yaygınlaşan koronovirüs vakasına Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) güncel verilerine göre dünya genelinde 146 ülkede 164.837 kişide rastlanılmış ve bunların 6.470' i ölümle sonuçlanmıştır. Bu yüzden yüksek bulaşıcı özelliği ve kesin tedavi yöntemlerinin henüz tam olarak tespit edilememesi nedeniyle virüsün yaygınlaşmasının önlenmesi maksadıyla Bakanlığımızca insan sağlığına verdiğimiz öncelik doğrultusunda spor müsabakaları ve projeleriyle ilgili bir takım yeni tedbirler alma ihtiyacı zaruri hale gelmiştir.

18 Mart 2020 tarihi itibariyle üst liglerimiz (Süper Lig) hariç; Kadın- Erkek Türkiye Kupası, 1. Lig, 2. Lig, Bölgesel Lig ve play-off müsabakalarımız ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir.”

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…" ifadeleri kullanıldı.

Hentbol Süper Lig Puan Durumu

Sıra - Takım - Puan

  1. Beşiktaş - 26
  2. Beykoz - 26
  3. Spor Toto - 19
  4. Antalyaspor - 18
  5. Nilüfer Bld. - 15
  6. İzmir BB - 9
  7. MYK - 9
  8. Güneysu - 8
  9. Göztepe - 6

Hentbol A Milli Takım çalıştırıcısı İlker Şentürk'ün 15 Mart'ta Twitter hesabından yaptığı paylaşımda liglerin ertelenmesini istemişti.

Hentbolda 9 takım ligde yer alırken bu sezon 1 takım küme düşecek ve 4 takım ise Avrupa kupalarına gitme mücadelesi verecek.

Normal sezonunun son haftası, bu hafta sonu oynanacaktı. 

Normal sezonun ardından playoff sistemi ile şampiyon ve Avrupa kupalarına gidecek takımlar belirlenecek.

Playoff maçları ilk turunda lig sıralamasında şu eşlememeler olacak

1-8
2-7
3-6
4-5

Hentbolda maçların ertelenmesinin ardından gözler Futbol Federasyonuna çevrildi ...

Senin için hazırladığımız haberler