Thiam kişisel hedefini açıkladı

24.08.2020 - 13:37 | Son Güncellenme: 24.08.2020 - 14:06

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'dan bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Mame Thiam, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Peki, Thiam Süper Lig hakkında neler söyledi? Kişisel hedeflerinden bahseden Thiam'ın açıklamaları şu şekilde...

Thiam kişisel hedefini açıkladı

Fenerbahçe'nin yeni Senegalli futbolcusu Mame Thiam, sarı-lacivertlilerin sezon öncesi kamp yaptığı Topuk Yaylası Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Buraya gelmeden önce Moussa Sow ile konuştum"

Sarı lacivertli takıma katıldığı için mutlu olduğunu ifade eden Thiam, "Şu an itibarıyla önemli bir kamp geçiriyoruz. Birbirimizi tanımak için antrenmanlar çok önemli. İyi bir şekilde hazırlanıp umarım bunların artılarını görürüz.

Buraya gelmeden önce Moussa Sow ile konuştum. Benim için dua ettiğini söyledi. Ben de onlar gibi takıma katkı vermek istiyorum. Her zaman maksimumu vermek. En büyük hedefim takımıma yardımcı olmak ve maksimum verim verebilmek" dedi.

"Her pozisyonda oynamak için hazırım"

Hücumun her mevkisinde oynayabildiğini ifade eden Mame Thiam, "Bence takımın performansı önemli. Sol tarafta ve sağ tarafta oynadım. Forvette de oynadım. Hocanın nerede ihtiyacı olduğu önemli. Hocamın istediği pozisyonda oynamak için hazırım. Her pozisyonda oynamak için hazır olduğumu söyleyebilirim.

Hocamızla henüz pozisyonla ilgili konuşmadım. Hocam nerede oynadığımı zaten iyi biliyor. Zamanı gelince konuşuruz. Şu anda hazırlık sürecindeyiz. Takım olarak neleri iyi yapabileceğimizi tartışıyoruz. Zamanı gelince konuşuruz" şeklinde konuştu.

Takımın başarısını önemsediğini ifade eden golcü oyuncu, "Burada çok mutlu olduğumu bir kez daha söyleyeyim. Fenerbahçe'nin beni istediğini duyduğunda çok mutlu oldum. Eşim de ısrarla gitmemi söyledi. Hazırlık maçında arkadaşlarımı tanıma fırsatı buldum. İleride neler olacağını Allah daha iyi biliyor. Ama ben burada olduğum sürece maksimumu vermeye çalışacağım. Ben hazırım. Kanatta, forvette oynamaya her zaman hazırım. Hocamın kararı önemli. Ben takımın başarısını önemsiyorum" şeklinde konuştu.

"Takımın iyi gitmesi için dua ediyorum"

Ajansspor muhabiri Barış Şehirlioğlu'nun 'Fenerbahçe'de unutulmaz bir iz bırakacak mı ve maçlara çıkmadan önce bir uğuru var mı' sorusuna cevap veren Thiam, "Ben dinime bağlı bir insanım. Maçtan önce bir uğurum yok. Daha çok dua ediyorum. Takımın iyi gitmesi için dua ediyorum. Ben kendi geleceğime bakıyorum. Oynadığım her maçta da maksimumu ortaya koyacağımdan emin olabilirsiniz" dedi.

Ayrıca Süper Lig'in fiziksel bir lig olduğunu vurgulayan golcü şunları söyledi:

"Ligimiz gerçekten de fiziksel güce dayanan bir lig. Temaslı bir ligde oynuyoruz. Bu aynı zamanda iyi bir ritim ve tempo oluşturuyor. Bu tip maçları kazanmak da kolay olmuyor. Her takım birbirini yenebiliyor. Biz her zaman hazır olmak zorundayız."

"Şu anki asıl amacım maksimumu sergilemek"

Fenerbahçe'nin her zaman büyük bir takım olduğunu vurgulayan golcü, "Gençken önemli takımlarda oynadım. Büyük takımlara geçme peridoyum hızlı oldu. Ama çok fazla şey öğrendim. Ben her zaman anı yaşarım. Fenerbahçe'de maksimumu göstermek. Hedefim şu an yapabileceklerime odaklanmak ve geleceği görmek. Şu anki asıl amacım maksimumu sergilemek.

Fenerbahçe her zaman büyük bir takımdır. Geçen sene de öyleydi, bu sene de öyle. Her zaman şampiyonluk şansımız var. Fenerbahçe'nin kapasitesi var. Biz de kapasitemizi ortaya koymak ve taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Önemli olan futbolcunun sisteme ayak uydurması"

Mame Thiam, örnek aldığı futbolcunun sorulması üzerine, "Diziliş olarak çok fazla pozisyonda oynadım. Önemli olan futbolcunun sisteme ayak uydurması. Ronaldo'yu takip ediyorum. Onun hareketliliği ve kalitesi çok önemli. Beni heyecanlandırıyor" cevabını verdi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler