Richard Dunne, Thierry Henry’nin Dünya Kupası’ndaki Özrünü Eleştirdi: “Anlamsız ve Şovmenlik”

Burak Alaca
27.03.2023 - 22:51 | Son Güncellenme: 27.03.2023 - 22:56

Richard Dunne, Fransız futbolcu Thierry Henry’nin 2010 Güney Afrika Dünya Kupası’ndaki samimiyetsiz özrünün anlamsız olduğunu söyledi.

Richard Dunne, Thierry Henry’nin Dünya Kupası’ndaki Özrünü Eleştirdi: “Anlamsız ve Şovmenlik”

AJANSSPOR-HABER

İrlandalı eski futbolcu Richard Dunne, Thierry Henry’i eleştirdi. Dunne, Fransız futbolcunun 2010 Dünya Kupası’nda topa dokunmasının ardından dilediği özür için ‘Anlamsızdı’ dedi. 

Topa teması gündem oldu

Thierry Henry 2010 Dünya Kupası’nda dikkat çeken isimlerden oldu. Henry, İrlanda ve Fransa’nın karşılaştığı play-off maçında kale yanındaki topa eli ile dokundu. Henry’nin teması ile top saha içine yöneldi ve William Gallas’ın kafa vuruşu ile gol oldu. Maçın ardından İrlanda elenirken Fransız futbolcunun topa teması gündem oldu. 

"İtirafı durumu kötüleştirdi"

2000-2013 yılları arasında İrlanda forması ile 80 maça çıkan Richard Dunne ise L'Equipe'e, Thierry Henry’nin topa dokunma refleksini anladığını söyledi ve maç sonrası hakkında şu ifadeleri kullandı: “Pişman oldu ve bana elle oynadığını söyledi. 'Bunu bana neden anlatıyorsun' diye düşündüm, ‘Birkaç dakika önce hakeme söyleyemedin mi?’. Benim için zor bir andı çünkü elenmemizden dolayı moralim bozulmuştu ve onun itirafı durumu benim için daha da kötüleştirdi." dedi.

İlgini Çekebilir
Thierry Henry milli takım açıklaması! "Belçika..."
Habere Git

"Yaptığı şey şovmenlikti"

Fransız futbolcu ile daha sonrasında hiç konuşmadığını söyleyen Richard Dunne, futbolcunun dilediği özrün biraz da şovmenlik olduğunu şu sözlerle belirtti: “İyi bir adam olduğunu göstermek ve özür dilemek istedi. Anlamsızdı. Ben kesinlikle aynı şeyi yapmazdım. Henry’nin o anda yaptığı şey biraz şovmenlikti. Bir Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandığınız zaman, yapmanız gereken minimum şey turnuvaya saygı duymaktır. Fransız oyuncuların sadece kendilerini düşündükleri ve Güney Afrika'da oldukları için ne kadar şanslı olduklarının farkında olmadıkları izlenimine kapılıyordunuz." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler