Thierry Henry’nin Amerika macerası bitti

25.02.2021 - 20:01 | Son Güncellenme: 25.02.2021 - 20:03

ABD MLS ekiplerinden Montreal Impact, Fransa futbolunun efsane isimlerinden Thierry Henry ile yol ayrımına gelindiğini duyurdu. Thierry Henry’nin adı İngiliz kulüplerinden Bournemouth ile anılıyor.

Thierry Henry’nin Amerika macerası bitti

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Arsenal ve Fransız futbolunun yaşayan efsanelerinden Thierry Henry, Amerika’daki görevinden “ailevi sorunlarını” gerekçe göstererek ayrıldı. Teknik direktörlük kariyerine ilk olarak Fransa Milli Takımı’nda yardımcı antrenör olarak başlayan Henry, daha sonra Monaco’ya geçmiş; burada başarısız olunca futbolu bıraktığı yere; yani Amerika’ya gitmişti.

 

Ayrılık kararı Bournemouth iddiasından sonra geldi

Yaklaşık 15 aydır ABD Futbol Ligi (MLS) ekiplerinden Montreal Impact’ın teknik direktörlüğünü yapan Henry, “ailevi nedenlerden ötürü” kulüpten ayrıldı. Henry’nin adı kısa bir süre önce Bournemouth ve Celtic ile anılmıştı. Bu sezon, Montreal ile başarısız bir performans gösteren Henry, 29 maça çıkıp sadece 5 galibiyet aldı.

“Çocuklarım için bırakıyorum…”

Amerikan ekibinden ayrılmanın kendisi için kolay olmadığını söyleyen Henry, pandemi nedeniyle 1,5 yıldır ailesini ve çocuklarını göremediğini belirtip şöyle konuştu: “Ayrılık, çocuklarım adına ve benim için çok zor geçti. Burada çok iyi karşılandım. Bundan ötürü kulüp çalışanlarına, taraftara ve futbolculara teşekkür ederim. Birlikte inanılmaz bir yıl geçirdik. Bu takımla play-offlara kalmak unutulmazdı.”

Senin için hazırladığımız haberler