THY, Euro 2016'ya sponsor oldu

10.12.2015 - 14:29 | Son Güncellenme: 10.12.2015 - 14:29

Türk Hava Yolları (THY) Fransa'nın ev sahipliğinde yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2016'ya sponsor old

Türk Hava Yolları (THY) Fransa'nın ev sahipliğinde yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2016'ya sponsor oldu. THY daha önce de Euroleague başta olmak üzere spor dünyasından birçok isim ve organizasyona sponsor olan THY'nin Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı yeni müjdeler verdi.

İlker Aycı, UEFA ile sponsorluk anlaşması imza töreninden önce Paris yolculuğunda ve 11 bin fitte önemli açıklamalar yaptı.

Havada gazetecilere konuşan Aycı, THY markasının önlenemez yükselişi ile birlikte bir çok kulüp, kurum ve kuruluşlardan sponsorluk teklifi aldıklarını belirtti.

Aycı , grup maçlarının bitmesine 2 maç kala UEFA ile sponsorluk için anlaşmaya vardıklarının vurgusunu da yaparak açılış maçını Fatih Terim'in de söylediği gibi evsahibi Fransa ile oynamak istediklerini dile getirdi.

THY markasının dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinin içinde ve en önde yer aldığını belirten Aycı, "1960'tan bu yana Avrupa Futbol şampiyonası yapılmaktadır. Enteresan olan bir havayolu şirketi ilk kez bu turnuvaya sponsor olmuştur. O'nun da adı iftihar ile söyleyebilirim ki THY'dir..." dedi.

İlker Aycı, Türk milli takımına ne kadar güvendiklerinin ortada olduğunu belirterek; "Biz böyle bir şampiyonaya sponsor olurken daha milli takım finalleri garantilememişti. Ama Ay-Yıldız sevgimiz, öngörümüz ve milli takım oyuncularına inancımız bize imzaladığımız sponsorluk anlaşmasının ne kadar yerinde olduğunu gösterdi. Grup maçlarının bitmesine 2 maç kala UEFA ile sponsorluk için anlaşmasına vardık. Fatih Terim'in de söylediği gibi evsahibi Fransa ile açılış maçını oynamak istiyoruz ve finale kadar gitmek istiyoruz " şeklinde konuştu.

Mutlaka final yoluna kadar gideceklerini iddia eden Aycı, tasarımı planlanan bir THY uçağının turnuva boyunca milli takıma tahsis edileceğini belirterek uçağın şampiyona sonrasında da boyalı olarak hizmet vereceğini söyledi. TFF Başkanvekili Servet Yardımcı'nın da kendilerine büyük destek verdiğini , federasyon ile birlikte çalışmaktan büyük keyif aldıklarını sözlerine ekledi.

Aycı, Euroleague finali ile beraber, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı ülkemize almak için istekli olduklarını ve yoğun çalışmaların sürdüğünü de açıklarken, bir başka müjde daha vererek, Amerikan Futbol Ligi Süper Bowl organizasyonuna da sponsor olmayı planladıklarını ve bu konuda da hazırlıkların son aşamaya geldiğini müjdeledi.

Senin için hazırladığımız haberler