Euroleague'de 17. haftanın MVP'si Kızılyıldızlı Filip Petrusev oldu

Burak Alaca
07.01.2023 - 16:27 | Son Güncellenme: 07.01.2023 - 17:11

Euroleague'de 17. haftanın en değerli oyuncusu, Kızılyıldız'ın Valencia karşısında kazandığı maçta etkili bir performans ortaya koyan Filip Petrusev oldu.

Euroleague'de 17. haftanın MVP'si Kızılyıldızlı Filip Petrusev oldu

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları Euroleague'de 17. haftanın MVP'si, Kızılyıldız'ın Valencia'yı 77-75 mağlup ettiği maçın yıldızı olan eski Anadolu Efesli Flip Petrusev seçildi.

Neredeyse kaçırmadı

Filip Petrusev, Valencia'nın Bojan Dublijevic ve Jasiel Rivero'dan oluşan güçlü pota altını adeta domine etti. Boyalı alanda 7/10 ile oynayan genç uzun, kullandığı 11 serbest atışın hepsinden faydalanmayı başardı. Maçı 25 sayı, 9 ribaunt, 2 top çalma ve 36 verimlilik puanı toplayarak tamamlayan Sırp oyuncu, Euroleague kariyerinde ilk kez haftanın MVP'si seçilmeyi başardı.

Son 4 maçta çıkışa geçti

Sezon başında ülkesinin ekibi Kızılyıldız'a transfer olan Filip Petrusev, Euroleague'in ilk 13 haftasında inişli çıkışlı bir performans gösterse de son 4 hafta itibariyle seviye atladı. Olimpia Milano, Olympiakos, Barcelona ve Valencia karşısında oynanan maçlarda 20.7 sayı, 8.0 ribaunt ortalamaları ile oynarayarak kariyerinin zirvesine çıktı.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'te ayrılık! İşte yeni takımı...
Habere Git

Barcelona maçında da denedi ama olmadı

Kızılyıldız eksik kadrosu ile geçtiğimiz hafta Barcelona maçını son anlara kadar önde götürdü ve sonrasında Nikola Mirotic'in attığı olağan üstü son saniye basketiyle uzatmaya gidip kaybetti. O maçta 10/14 boyalı alan, 4/5 serbest atış isabetiyle oynayan Filip Petrusev 24 sayı atıp etkili bir performans gösterse de mağlubiyetin önüne geçemedi.

Büyük umutlarla geldi

Anadolu Efes geçtiğimiz sezonun başında Filip Petrusev'i büyük umutlarla Adriyatik Ligi ekibi Mega Basket'ten transfer etti. Efes'e gelmeden önceki yıl kariyerinin ilk sezonunu oynayan Petrusev, Mega Basket forması ile 21 maçta 23.7 sayı, 7.6 ribaunt ortalamaları tutturmuştu.

Beklentiden uzak kaldı

23 yaşındaki oyuncu Anadolu Efes forması ile oynadığı dönemde beklentilerin altında kaldı. Euroleague'de sezon boyu yalnızca 22 maça çıkan pivot 5.2 sayı, 1.6 ribaunt ortalamalarını aşamadı ve yaz aylarında takımdan ayrıldı.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'ten ayrıldı Euroleague'de kalıyor!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler