THY ilk sıraya yükseldi

01.08.2017 - 18:09 | Son Güncellenme: 01.08.2017 - 18:09

Türkiye'nin en başarılı satranççıları Kocaeli'de gerçekleştirilen Türkiye İş Bankası Süper Ligi'nde kozlarını paylaşıyor.

Darıca ilçesindeki bir otelde çarşamba günü başlayan, 13 takım ve 198 sporcunun katıldığı müsabakalar çekişmeli geçiyor. 

Turnuvada tamamlanan 7. tur mücadelesinde Karaman Belediye Spor Kulübü, Beşiktaş karşısında galip geldi. 6. tura lider giren Beşiktaş bu sonuçla 4. sıraya gerilerken, son sıradaki Karaman Belediye Spor Kulübü 11. sıraya yükseldi. Bu karşılaşmada, Karaman Belediye sporcusu Gani Eren Ererdem'in, Beşiktaş sporcusu Büyük Usta (GM) Vahap Şanal’a karşı kazanması, sürpriz sonuçlardan biri oldu.

Şampiyonluk yolunda en kritik maçlardan biri olan Türk Hava Yolları (THY) Spor Kulübü-T&S Alyans Satranç Spor Kulübü mücadelesinde, kazanan THY oldu. GM Emre Can’ın, rakibi Kıvanç Haznedaroğlu'na karşı kazanması THY'yi galibiyete taşıdı. THY ekibi bu galibiyetle ilk sıraya yerleşti ve şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti.

Gökçeada Spor Kulübünü yenen Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, sıralamada ikinciliği elde ederken, Boğaziçi Üniversitesi Spor Kulübüne karşı 5-3 üstünlük kuran Panelsan Genç Akademisyenler Eğitim Kültür ve Araştırma Kulübü üçüncü sıraya yerleşti.

Diğer karşılaşmada ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneğini yendi.

Tarsus Zeka Satranç Kulübü ile Varyant Yöntem Gençlik Satranç ve Spor Kulübü Derneği karşılaşması ise berabere sonuçlandı. 

Lig mücadelesinde yarın 8. tur karşılaşmaları yapılacak. Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi, 6 Ağustos'ta düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler