Tiktok kapatılacak mı? Tiktok Türkiye'de yasaklanacak mı?

12.10.2021 - 09:43 | Son Güncellenme: 12.10.2021 - 09:48

Son dakika haberleri... Sosyal medya platformu Tiktok Türkiye'de kapatılacak mı? 'Tiktok Türkiye'de yasaklanacak mı' sorusu yanıt arıyor. İşte detaylar...

Tiktok kapatılacak mı? Tiktok Türkiye'de yasaklanacak mı?

Dünya çapında ve Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya uygulaması Tiktok hakkındaki tartışmalar sürüyor. 2016 yılında faaliyete geçen Tiktok'un ülkemizde de pek çok kullanıcısı var ancak son zamanlarda Tiktok'un kapatılacağına dair tartışmalar da yaşandı. Peki Tiktok kapatılacak mı? Türkiye'de Tiktok yasaklanacak mı? 'Tiktok kapatılsın' tag'i, Twitter'da da gündem haline geldi. 

Tiktok nedir?

TikTok veya Çin'de bilinen adıyla Douyin, Musical.ly bazında yaratılan, video oluşturma ve paylaşmanın yanı sıra canlı yayın imkânı sağlayan bir sosyal medya uygulamasıdır. Eylül 2016'da ByteDance tarafından piyasaya sürülen Asya'da kısa video platformunda lider olan ve başka ülkelere de yayılmış olan uygulama, kısa süreli müzik videoları kapsamında en hızlı büyüyen uygulama haline gelmiştir.

Kullanıcıya müzikal, dans, komedi, oyunculuk, dudak senkronizasyonu ve diğer türlerde 15 saniyelik, kısa videolar üretmesine olanak sağlayan uygulama, 150 ülkede 1 milyar kullanıcı barajını aşmıştır.

Tiktok kapatılacak mı, yasaklanıyor mu?

Tiktok, daha önceki faaliyetlerinden dolayı bazı cezalar almıştı. Ancak Tiktok için u anda kapatılma veya yasaklanma gibi durumlar gündemde değil. 

Senin için hazırladığımız haberler