Erden Timur'dan flaş sözler: "Türk futbol tarihinde bunun örneği yok"

07.09.2023 - 19:28 | Son Güncellenme: 07.09.2023 - 19:34

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, gündeme dair açıklamalar yaptı. Timur, "Bu sene alınan oyuncuların pazar değeri 149.6 milyon Euro" dedi.

Erden Timur'dan flaş sözler: "Türk futbol tarihinde bunun örneği yok"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, gündeme dair açıklşamalarda bulundu. Timur, bu sene alınan oyuncuların pazar değerinin 149.6 milyon Euro olduğunu ve bunun da Türk futbolunda tarihi bir rekor olduğunu söyledi.

"Türk futbolunu ileri götürmeliyiz"

Türk futbolunu ileri götürmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Timur, "Elimizden geldiğince Türk futbolunu ileri götürmeliyiz. Hiçbir rakip takım yöneticisinin hata yaptığını söylemiyor. Benim yaptığım bir tane herkesin 10 tane hatası var. Karalama işlerini yapmak çok kolay. O işlere tenezzül etmek istemiyoruz. Geçmişten gelenleri mümkünse değiştirmek istiyoruz. Bütçelerimizin ne olduğunu zaten Divan Kurulu'nda açıkça ortaya koyacağız. 

"30 milyon civarında imza bedeli ve transferler aldık"

Bu sene alınan oyuncuların pazar değeri 149.6 milyon Euro. Türk futbol tarihinde bunun örneği yok. Türk futbol tarihinin rekoru. Bunları imza bedelleri dahil 30 milyon civarında imza bedeli ve transferler aldık. Geçen sene Zaniolo'yu aldığımızda 43 milyon Euro toplamı vardı. Geçen senenin altında transfer yaptık. Burak Elmas döneminde harcanan paranın 2-3 milyon Euro üzerinden bir para harcayarak böyle bir kadro kurduk. Bunu sorguluyor olmalarını teknik olarak anlamıyorum. 

İlgini Çekebilir
Erden Timur: "Bu sene her türlü şey yapılacak!"
Habere Git

"2-3 milyon Euro'yu önemsemeyen oyuncular var"

Serbest oyunculara yönelmek zorundaydık. Para gerçekten çok önemli ama aradaki 2-3 milyon Euro'yu önemsemeyen oyuncular var. Doğru hedefleri, kurumsallaşmaları oyuncular bulamıyor. Bulduğunda sizi tercih ediyorlar. Öyle olunca da daha ucuza alıyorsunuz. Bu biraz zaman alıyor. Sizdeki imkansızlığı anlatmanız lazım. Belgelerle ve rakamlarla anlatıyoruz. 

"Bu sene takımlar iyi transferler yaptı"

Bunu hayatımda hep yaşadım. Farklı şekilde yaptığında ki herkes yapabilir. Bu sene takımlar iyi transferler yaptı. Kendi transferlerimizin dünya basınında ne kadar yer aldığını görüyoruz. Diğer takımlarınkiler de görülüyor. Böylece rekabeti üst düzey seviyeye çıkarabiliriz.

"Transfer şampiyonu olmak yanlış hedef"

Yabancı transferini kapattık. Belki ufak ihtimal çok güzel yerli oyuncu bulursak öyle olabilir. Ya fırsat transferi olacak. Ya da bir pozisyonu kurtarmak için yerli opsiyonu olabilir. Transfer şampiyonu olmak yanlış hedef. Kesinlikle doğru takım kurgusuna göre doğru oyuncuyu bulmaktır. Kimin şampiyon olduğu da sahada görülecek bir şey. Bu insanları yanlış hedeflere götürür" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
PFDK'dan ceza yağmuru! Beşiktaş ve Galatasaray...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler