Brezilya Teknik Direktörü Tite istifa etti

09.12.2022 - 23:18 | Son Güncellenme: 09.12.2022 - 23:35

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası çeyrek finalinde penaltılar sonucunda Hırvatistan'a elenen Brezilya'da teknik direktör Tite görevine veda ettiğini açıkladı.

Brezilya Teknik Direktörü Tite istifa etti

Dünya Kupası'nda Hırvatistan'a çeyrek finalde elenen Brezilya'da Teknik Direktör Tite maçın ardından istifa etti. 

Dünya Kupası'na sürpriz veda

Hırvatistan ile çeyrek finalde karşılaşan Brezilya 90 dakikası 0-0, 120 dakikası 1-1 biten maç sonrası penaltıları 4-2 kaybederek Dünya Kupası'na süpriz bir şekilde veda etti. Tite vedasını yaptığı açıklama ile duyurdu. 

Tite ayrılığını açıkladı

Tite istifasını açıklarken "Brezilya'daki görevime veda ediyorum ama bunu dram haline getirmeye gerek yok. 1.5 yıl önce zaten açıklamıştım. Benim yerime geçebilecek başka harika teknik direktörler var." ifadelerini kullandı. 

81 maçta 61 galibiyet

Tecrübeli teknik adam Tite 6 senedir Brezilya A Milli Takımı'nda görev yapıyordu.Tite yönetiminde 81 maça çikan Brezilya, 61 galibiyet, 13 beraberlik ve 7 maglubiyet yaşadı. 

Uzatmalarda karşılıklı iki gol

Dünya Kupası'nın sürpriz elenmelerinden birinin yaşandığı gecede Brezilya Hırvatistan karşısında 105+1. dakikada yıldız oyuncusu Neymar'ın golüyle öne geçti. Hırvatistan, 117. dakikada beraberliği Petkovic ile yakaladı ve maç penaltılara gitti. 

Brezilya evine dönüyor

Hırvatistan'da Vlasic, Majer, Modric ve Orsic penaltıları gole çevirirken. Brezilya'da ise Casemiro ile Pedro fileleri havalandırırken, Rodrygo ve Marquinhos ise penaltı atışından faydalanamadı. Brezilya'ya penaltılarda 4-2 üstünlük kuran Hırvatistan adını yarı finale yazdırdı.

Taraftarlarını üzdü

Favorisi olarak gösterildiği Dünya Kupası'na çeyrek finalde veda eden Brezilya ise taraftarına büyük üzüntü yaşattı. Hırvatistan, yarı finalde Hollanda-Arjantin eşleşmesinin galibiyle kozlarını paylaşacak.

Senin için hazırladığımız haberler