Tito Puccetti, Radyospor'a konuştu: "Falcao'nun daha üretken olması için..."

03.10.2019 - 14:57 | Son Güncellenme: 03.10.2019 - 15:15

Tito Puccetti, Radyospor'a konuştu: "Falcao'nun daha üretken olması için..."

ESPN Kolombiya Muhabiri Tito Puccetti, Radyospor’a özel değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray’ın Kolombiyalı yıldızı Radamel Falcao ile ilgili konuşan Puccetti, golcü oyuncunun performansını yorumladı.

Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Tito Puccetti’nin değerlendirmeleri şu şekilde:

Tito Puccetti: "Falcao adaptasyon sürecini aşmaya çalışıyor"

Falcao’nun ilk günlerdeki performansı elbette normal. İlk günler alışma dönemi. Yeni bir şehirde ve takımda. Ama iyi görüyorum Falcao’yu. Adaptasyon sürecini aşmaya çalışıyor. İstediği pasları almak konusunda da ileriye gideceğini düşünüyorum. Fatih Terim bu işi nasıl yapacağını iyi bilen bir teknik adam. Bu açıdan Falcao’nun iyiye gideceğini düşünüyoruz. Terim sistem kurmak konusunda uzman. Falcao’nun performansı da dolayısıyla artacaktır.

Tito Puccetti: "Falcao'nun net paslar alması ve iyi beslenmesi gerekiyor"

Falcao her zaman iyi paslar almalı. İyi toplar alırsa gole çevirebilir. Falcao’nun istediği topları aldığını söylemek mümkün değil. Net paslar alması lazım. Atletico Madrid’de çok iyiydi. Oynadığı takımların hepsinde onu destekleyen oyuncular vardı. Terim’in belirleyeceği, daha çok top alacağı bir sistemde faydalı olacaktır. Atletico’da gol kralı olmuştu. Çok net paslar alıyordu. Falcao iyi beslenirse, net paslar alırsa gol oranını artıracaktır.

Tito Puccetti: "Ona iyi paslar verebilecek yardımcı bir forvetle istediği topları alabilir"

4-4-2 sisteminde Falcao daha çok alan bulur ve pas alabilir. Temel mesele; sistemle ilgili. Fenerbahçe derbisinde o kadar az sayıda top aldı ki. Rakibin hatalarını hep kovaladı ama 90 dakika boyunca uzun koşu alanlarında verimli olamadı. Ona iyi paslar verebilecek, yardımcı bir forvetle oynadığında istediği topları alacaktır. PSG maçında da rakibin hatalarını kovaladı ama tek başınaydı. Yardımcı bir forvetle çok daha üretken bir Falcao olacağı kanaatindeyim.

Tito Puccetti: "Kolombiya'da Türkiye Ligi çok ilgi çekti"

Kolombiya'da gerçekten Türkiye Ligi çok ilgi çekti. Derbiyi izlediler. Kolombiyalılar daha çok ilgi gösterecektir. Önemli bir reklam vesilesi oldu. Çok sayıda izleyiciye ulaştılar. İlk yayın derbiydi ve çok izlendi. İki ülke insanı daha da yaklaşacaktır.

"Galatasaray, Kolombiya'da özel bir kulüp haline geldi"

Kolombiya’daki insanlar Galatasaray’ın ortamından çok etkilendiler. Galatasaray özel bir kulüp haline geldi. Galatasaray’a sempatiyle bakan ve destekleyen çok sayıda Kolombiyalı var. Artacağına da inanıyorum.

Senin için hazırladığımız haberler