Tivibu Spor yorumcuları, Galatasaray - Başakşehir maçını değerlendirdi

15.04.2018 - 21:54 | Son Güncellenme: 15.04.2018 - 21:54

Tivibu Spor yorumcuları, Galatasaray - Başakşehir maçını değerlendirdi

"Tabii ki Arda Turan konuşulacak"

"Tabii ki Arda Turan konuşulacak. Genç yaşında Galatasaray kaptanı, milli takımda oynamış 100 maç üstü kaptanlık yapmış, Atletico Madrid'de kupalar kazanmış, Barcelona gibi bir takıma gitmiş ki Türkiye'dekiler idman izlemeye gidemez bırakın yani oynamayı. Bunları kabul edelim. Öyle ya da böyle o kadroda bulunmuş. "

"Gomis isterse 47 gol atsın bu maçta yine Arda Turan konuşulur"

"Galatasaray'a karşı oynuyor ve Başakşehir formasıyla. Tabii ki konuşulacak. Maçın bir numaralı adamı. İyisiyle kötüsüyle konuşulacak tek adam. Gomis isterse 47 gol atsın bu maçta yine Arda Turan konuşulur. Kötü de oynadın mı eleştirilirsin. Ama yapmış olduğu açıklamalarda takmıyor gözüken Arda ki çok iyi tanıyorum, o kadar takıyor ki, çünkü diyor ki ben bu camiada kupalar kazandım diyor, ben yurt dışına gittim diyor, her zaman Galatasaraylı Arda oldum diyor. Öyle ya da böyle sahada mücadelemi ettim, kaptanlık yaptım diyor. Artık bunu da yapmayın yani."

Ali Ece, Tugay Kerimoğlu, Nihat Kahveci ve Oğuz Çetin, Tivibu Spor'da yayınlanan programda Galatasaray - Başakşehir maçını değerlendirdi.

Yorumcuların açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri ise şu şekilde:

 

"Arda kandırılan taraf, aldatılan taraf"

"Arda'dan bahsettiğimiz zaman içimiz hep öyle güzel duygular oluyor. Yurt dışında bizi temsil etmesi, milli takımımızdaki performansı neyse Arda'nın Türkiye'ye dönerse Galatasaray'a gelecektir yönünde konuşmuştum hep. Ama benim ondan tek beklentim, oradaki mücadelesini sürdürsün, pes etmesin şeklindeydi. Ama burada konu aslında Arda değil, aslında Arda kandırılan taraf, aldatılan taraf. Çünkü Arda'yı buraya getirmek için kim bilir kimler devreye girdi ve Başakşehir kulübü Arda'yı aldı buraya getirdi. "

"Şampiyonluğa giden Başakşehir'in bu Arda'ya ihtiyacı yoktu"

"Şampiyonluğa giden Başakşehir'in bu Arda'ya ihtiyacı yoktu. Bu son derece yanlış stratejiydi, Arda'yı buraya getirdiler hem Türk futbol ortamının bizim sosyal yaşantının ne olduğunu Arda'da biliyor. Gelmemesi gerekirdi. Geldin sosyal yaşantın içine düştün. Şimdi bugün şampiyonluğa oynayan bir Başakşehir var, çok kötü bir maç çıkarmış, kötü bir performans ortaya çıkardın, şampiyonluktan uzaklaşıyorsun ve en büyük rakibine yeniliyorsun ve Arda yarım saat takımdan bağımsız konuşuyor. Bugün bu konuşmaların yeri bu değil."

"O zaman oraya çıkmayacaksın, görünmeyeceksin"

"Bugün üzülerek takım adına birlikte görüntü ver. Sorulacak gelecek, Arda olunca gelecek. Ama o zaman oraya çıkmayacaksın, görünmeyeceksin. Biz Emre'yi niye göremedik açıklama yaparken? Çünkü Arda'dan daha iyi biliyor ortamı. Bugün takımdaşlık içinde olan bir Başakşehir futbol takımının oyuncuları bu şekilde çıkamaz şeye. Şampiyonluğa çıkıyorsun en büyük hedefindesin bu kadar kötü bir performans gösteriyorsun oyuncu olarakta ve o kadar rahatsın ki, aslında rahat değilsin ama içini döküyorsun. Futbol keyifli, eğlenceli diyor ben işimi yapıyorum diyor."

"Hasan Şaş az önce mesaj attı. 'Yazılan haberler yalan' dedi"

"Hasan Şaş az önce mesaj attı. 'Yazılan haberler yalan' dedi. Devre arasında tartışma olmamış. Denayer bence mantıklı bir tercihti. Adebayor'un temposundan dolayı tercih edilmiş olabilir. Bugün Arda çok iyi oynasaydı tepki gösteren taraftarların bir bölümü 'Biz hata yapmışız' derdi. Arda maçı çevirseydi, Fatih Terim tartışılabilirdi."

"Arda Turan'ın 'Fatih Terim'i görseydim, selam verirdim' cevabı..."

"Arda Turan sosyal medyaya bakmıyor mu? Arda Turan'ın 'Fatih Terim'i görseydim, selam verirdim' cevabı sizi rahatsız etmedi mi? Fatih Hoca, şeref tribününde mi olacak? Lütfen ama...

Fatih Terim, Arda'yı A Milli Takıma almamakla hata yapmıştı. Fakat bu açıklama yakışmadı. Milli takımda neler yaşandı? Aktörlerden birisi burada! Terim ve Arda arasındaki ilk çatışma Arda'nın A. Madrid'e gitmesi mi? A. Madrid'de kimse eleştirmedi!"

"Galatasaray deplasman sorununu çözseydi şimdi şampiyon olurdu"

"Galatasaray deplasman sorununu çözseydi şimdi şampiyon olurdu. Deplasmanda mücadele eksik kalıyor. Galatasaray'ın deplasman stratejisi yanlış. Galatasaray deplasmanda çok yoruluyor ve yıpranıyor. Fenerbahçe taraftarı farkına varsa şampiyonluğa bu kadar uzak değiller."

"Arda ve Emre bekleneni veremedi"

"Bugün önde baskı yapan ve bloklar arasında hata yapmayan bi Galatasaray vardı. Bugün muhteşem bir taraftar vardı. Arda ve Emre bekleneni veremedi. İyi oyuncular rakip takımdaysa ıslıklanır. Arda Turan çok güzel ifade etmiş. Argo sözler söyleseniz de onun Galatasaraylılığını alamayacaksın."

"Saygı görmek istiyorsan, saygı göstereceksin!"

"Saygı görmek istiyorsan, saygı göstereceksin! Arda'nın kötülüğünü görmedim. Fakat Arda hem özel hayatıyla hem futboluyla anılmak istiyor sanırım. Arda'ya A. Madrid'e gittiği için eleştirmemek lazım. İngiltere'de idoller vardır. Örnek olurlar, Arda başka yolu seçmişse saygı duyuyorum."

"Teknik ekip doğru kararlar verdi. Futbolcular da bunu uyguladı"

" Teknik ekip doğru kararlar verdi. Futbolcular da bunu uyguladı. Doğruları yapınca problem yok! Arda ve Emre'nin pozisyonu her zaman vardır. Bunun önüne geçemezsiniz. Abdullah Avcı maç sonu açıklamasını en iyi yapan teknik adamdır. Eksikleri çok; taraftar gücü yok! 

Galatasaray bugün her şeyi yaptı. Galatasaray kesinlikle galibiyeti hak etti.

"Arda sosyal medyaya takmıyorum diyor ama herkese cevap veriyor"

"Arda Turan bir ufak alkış istiyorum diyor. Ama bu ufak alkışı çok görüyorlar maalesef. Ama bunun da sebebi tek camiaya yükleyemezsin, saha dışında bazen futbolcular ne der Mustafa Kemal Atatürk, "Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim" der. Sen saha dışında futbolundan daha çok konuşuluyorsan maalesef bizim insanlarımız bazı şeylere kızar. Polemiklerle gümdeme gelirsin. 

Sosyal medyaya takmıyorum diyor herkese cevap veriyor. Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım. Nasıl takmamak. Sana biri bir şey yazıyor cevap veriyorsun. Arda sen Arda Turan'sın ya. Hepimizi bir şeyler yazılıyor. Yeri geliyor küfür yiyoruz, her şey yani. Ama üzüntüsünü anlatmış. "

"Ego çatışması"

"Biri Türk futbolunun en değerli teknik direktörlerinden biri, Arda Turan' da ne açıklama yaptı? Türk futbolunun en kariyerli futbolcusuyum dedi, ya da gelmiş geçmiş en iyi futbolcusuyum. Burada zaten sorunun cevabı veriliyor. Ego çatışması. "

"Arda, Barcelona'da 6 ay futbol oynamadı"

"Arda ile ilgili sorun, bugün Arda'nın Galatasaray'a gelemesinin bir sebebide Fatih hocanın oraya teknik direktör olmasıdır. Ama öncesinde Barcelona'dayken Arda 6 ay oynamadı. Fatih hocanın sahip çıkış şekli bizim gördüğümüz, bildiğimiz sahip çıkarken bile Arda'yı belli şekilde küçülterek sahip çıktı. Yani Arda'nın sahip çıkılmaya olmadığı dönemde Arda'nın azçok rencide olabileceği şekilde hoca Arda'ya sahip çıktığını kamuoyuna deklare etti."

"Arda bizim bildiğimiz gibi oynasa yine kimse ağzını açmaz"

"Bir oyuncu sahada yüksek performans vermediği sürece bir yere varamaz. Arda bugün istediği yeri gezsin, Bebek'te gezsin, Ulus'ta gezsin... Ama sahaya çıktığı zaman Arda bizim bildiğimiz gibi oynasa yine kimse ağzını açmaz. 

"Fatih hocayı öncelikle kutluyorum"

"Ben Fatih hocayı öncelikle kutluyorum. Yaptığı açıklamalara baktığımızda birinci dakikadan son dakikaya kadar yüksek konsantrasyonla ve bilinçli oynadı bu takım. Tüm oyuncular lider oyuncu gibi oynadı. Herkes kendi mevkiinin lideri gibi oynadı. Sorumluluk aldılar, insiyatif aldılar. Taktik değişiklikten bahsetti hoca, bu ilk 11 ile ilgili, sonradan oyuncu değişiklikleri zorunlu oldu. Fernando çıktı falan... Ama hoca o konuda da çok doğru karar almış özellikle Denayer'i oynatarak. Yani hoca bir maça iyi hazırlandığında, konsantrasyonu yüksek olduğunda, kararlı olduğunda sıkıntı yok."

"Fatih hoca beyin olarak çalıştıracak ve motive edecek"

"Fatih hoca bu hafta yarın mesela jenerasyon idmanı yapacaklar, salı günü izin verir kesin, Çarşamba'dan itibaren yapacağı tek şey, ne taktk ne teknik idmanı! Arkadaşlar deplasmana gidiyoruz. Artık kafanızdan bunu çıkarın ve bu maçı alın. Beyin olarak çalıştıracak ve motive edecek. Alanyaspor deplasmanına gidiyorlar ki zor bir deplasman kendiside o psikolojiden çıkacak ama en çok bu hafta konuşacağı şey psikolojik. "

"Bize önlem alırlar yok, sen de rakibine önlem almalısın kazanmak için"

"Konuştuğumuzun özeti şu: Büyük camialar olabilirsin hani bize önlem alırlar yok artık günümüz futbolunda. Sen de bazen rakibine göre taktiğini değiştirmen gerek ve önlem almalısın. Özeti bu. Bize önlem alırlar yok, sen de rakibine önlem almalısın kazanmak için"

"Fatih hoca Eren'i oyuna alarak oyunun şeklini değiştirdi"

"Ama bir önceki maça gittiğimizde maçın o hale gelmesinin sebebi yine o hoca. Oyunun istediği gibi gitmediği için oyunun telaşa düşen hoca ikinci forveti aldı oyuna, Eren'i aldı. Bir yanda oyun şeklini değiştirdi. Zaten 11 kişi ile savunma yapan Gençlerbirliği'ne karşı şuursuz bir oyun oynadı. Şuursuz oyunun sonunda bireysel oyuncu performanslarında sıkıntı olduğu hızlı hücmda gol yedi."

"Ama bugün maçın hiç bir anında bilinçsiz bir oyun yoktu"

"Ama bugün maçın hiç bir anında bilinçsiz bir oyun yoktu. Galatasaray karşısında Başakşehir olmasına rağmen yani ben pozisyon görmedim. Mariano, Denayer, Serdar, Nagatamo, Fernando, Donk'un bunlara katkı sağlayan Belhanda Feghouli, Rodrigues. Yani hoca oyunculara net olduğu zaman ve oyun skoruda istediği gibi gidince sorun yok. "

"Bugün bir puanı daha olsaydı Galatasaray'ın muhteşem bir avantajı..."

"Büyük resimde önünde 5-6 hafta olduğu için bazen bir şeyi feda edebilirsin. Ya Gençlerbirliği yenemezsen ne olur? Yenemiyorsun, işler gitmiyor, yürümüyor yan riskleri o kadar mı büyüteceksin. Biraz kaosa giderim de öyle kazanırım. Bugün bir puanı daha olsaydı Galatasaray'ın muhteşem bir avantajı daha olacaktı. "

Senin için hazırladığımız haberler