Tivibu Spor yorumcuları, maçları değerlendirdi

19.05.2018 - 21:40 | Son Güncellenme: 19.05.2018 - 21:40

Tivibu Spor yorumcuları, maçları değerlendirdi

Tivibu Spor yorumcuları, Oğuz Çetin, Nihat Kahveci, Ali Ece ve eski Galatasaraylı futbolcu Hamit Altıntop maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Yorumcuların açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

 

Ali Ece: Muslera'ya, Gomis'e hayranım...

Yönetim ve Galatasaray'da sürekli değişiklikler oldu. Ben Fatih Terim sadece yüzde yüz konsantre olduğu zaman son derece başarılı olduğunu düşünüyorum. Milli takıma gelince, maç sayısı az, yönetici kimliğini ön plana çıkarmak istiyor. İkisini birden yapmak gerçekten çok zor. Tarihte bunu hiç kimse yapamadı. Taraftar konusuna da Fatih hocayı Galatasaray'a getiren taraftardır.

 

Ali Ece: Fatih hocanın, Aykut Kocaman - Şenol Güneş tartışmalarına sessiz kalması çok doğruydu

"Muslera'ya hayranım. Yukardan göktaşı düşse bile onu bile tutardı. Gomis'e de hayranım. Şu mesajı veriyor herkese; çalışırsanız her şeyi başarırsınız. Penaltı kullanma özgüveni de yerine gelmiş.

Fatih hocanın da bir farkı futbol ortamını yönetmekte süper. Aykut Kocaman, Şenol Güneş birbirleriyle girdiği tartışmalarda çok yıprandılar Türkiye Kupası maçlarında. Fatih hocanın da bunlara sessiz kalması fazla olaya girmemesi çok doğruydu."

Ali Ece: Tudor'un tek hatası gereksiz taktikler

Gomis'in gol kralı olduğu ve ol olu yağdığı Alex'ten fazla gol attığı bir sezonda daha Eren Derdiyok az maç şansı bulmasına rağmen deplasmanda maç kazandıran kritik goller attı. Eren iki maç daha oynasa 2 gol daha atsa ligde Negredo'yu yakalayacaktı. Sinan Gümüş'ü de Tudor kullanmıyordu.

Tudor'un tek hatası gereksiz taktikler denemesiydi. 3-4-3'ler vs...

Nihat Kahveci: Şampiyonlukta en büyük faktör seyirci, seyirci, seyirci

Öyle bir sezon ki adını bile söyleyemediğimiz bir Galatasaray, kaç tane transfer yapan bir Galatasaray,
çok genç tecrübesiz Tudor'a emanet edilen bir Galatasaray. En büyük faktör şampiyonlukta seyirci, seyirci, seyirci. Hem de büyük harflerler yazarım. Cenk Ergün'ü de unutmayalım. 10 kişi aldılarsa 9'u tuttu. Tebrik etmek lazım.

Galatasaray analarının ak sütü gibi helal şampiyonluk. Başkan değişiklikleri, hoca değişiklikleri
ve en iyi oyuncunu yolluyorsun. Onların şampiyon olmasına diğer takımların performanslarıda etkili oldu.

Ali Ece: Asamoah'ın alternatifi Latovlevici olur mu?

Asamoah'ın alternatifi Latovlevici olur mu. Karabükspor'dan öğrencisi diye aldı getirdi Tudor. Hiç para verme stoper oynat onun yerine. 

Oğuz Çetin: Sorumluluk almak çok önemli

Gomis penaltı kaçırmasına rağmen hoca yine Gomis'e şans verdi ve Göztepe maçında attı golünü. O sorumluluğu almak ben buradayım demek çok önemli. 

Fatih hoca elinde var olan oyuncuları takıma katarak, onlardan performans almaya baktı. Nagatomo geldiği günden beri 40 yıllık Galatasaraylı gibi işini yaptı. Nagatomo her şeyi yaptı. 

Ali Ece: Ndiaye tam Fatih hocaya göre oyuncuydu

"Ndiaye atletik, hücum presi ile tam Fatih hocaya göre oyuncuydu. Tabii ki İgor Tudor'u yok sayması, fizik kondisyonu olarak eksik kalması yaşı da ilerlediği için daha yüksek seviyede olması lazım. Ndiaye en kritik oyuncuydu. Onun yerine Donk'u adapte etti o da Fatih hocaya yazılır. Linnes'te eski günlerinde ki gibi oynadı. Fernando - Ndiaye çok iyi ikiliydi.

Hamit Altıntop: Donk kendini kanıtlamış bir oyuncu

Çünkü böyle camialarda Donk'u kabul etmemişsin. Donk, Kasımpaşa'da kendini kanıtlamış bir oyuncuydu. Fizik gücü, duruşu, ikili mücadelesi... Bunlar her zaman çok iyiydi. Zamanı var. Donk'un geldiğinde Galatasaray vardı, orta sıralarda bir Galatasaray vardı. Donk sorumluluk alan bir oyuncuydu. Ben bile eleştiriliyordum. Çalışıyordum, çabalıyordum güzel şeyler yapmaya çalışıyordum.

Galatasaray'ın en büyük avantajı, herkes pozisyonunu kabul etti. 

Ali Ece: Fatih Terim çıtasında bir Şampiyonlar Ligi istiyor

Fatih Terim'in Şampiyonlar Ligi ile ilgili attığı tweet'i yorumladı: "Hoca Şampiyonlar Ligi yıldızlarına bakıyor, yani hedef gökyüzü. Bu yönetime mesajdır. Fatih Terim çıtasında bir Şampiyonlar Ligi istiyor. "

Oğuz Çetin: Aykut Hoca'nın ortaya koyduklarını göz ardı edemeyiz

"Şampiyon olduğu için tabii ki öncelikle Fatih Hoca'yı konuşuyoruz. Ama antrenörlük becerileri açısından bu sene Aykut Hoca'nın ortaya koyduklarını göz ardı edemeyiz. Teknik adamlarımıza hak ettikleri değerleri vermemiz gerek. Tamam Şenol hoca Şampiyonlar Ligi'nde biraz yıprandı ve Ali'nin dediği gibi özellikle Fener camiasıyla olan futbol dışı konularla ilgili çok zarar verdi, konsantrasyonu düşürdü.

Kaldı ki final maçına çıkarken Beşiktaş'ın Galatasaray maçında hiç alakası yoktu ve kaybettiler. Aykut hoca açısından yıl boyunca büyük bir mücadele verdi ve iyi bir mücadele verdi. Müthiş antrenörlük mücadelesi verdi. Nereye kadar? Türkiye Kupası maçına kadar...

Bugün Aykut hoca Fenerbahçeyi Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi sağladı. Büyük bir başarı Bunu kupayla taçlandırabilseydi bugün Fatih hocayı ne kadar konuştuysak Aykut hocayıda o kadar konuşmamız gerekirdi. Orada eksik kaldı.

 

Hamit Altıntop: Şampiyonluğu en çok Fatih hoca istedi

"Burada bütün camiayı bir kenara koymak gerek. Çünkü son 2 sene baya sıkıntılı geçmişti Galatasaray için. Dursun başkanla başlayan yeni bir kadro ve Tudor ile takımı terbiye eden bir hoca vardı. Ondan önce Galatasaray takımının çok eksiği vardı.

Tudor ve Dursun'un transferleriyle başka seviyeye çıktı. İstenilen oyunu oynayamadılar ama çok iyi başladılar. Sonra Fatih hocanın gelmesiyle manevi güç aldılar. Hocanın duruşuyla, azmiyle, basın toplantısıyla her şeyiyle tebrik etmek lazım.
En çok bu şampiyonluğun Fatih hoca istiyordu ve sonunda başardı."

Senin için hazırladığımız haberler