Tivibu Spor yorumcuları Tugay Kerimoğlu, Nihat Kahveci ve Oğuz Çetin futbol gündemini değerlendirdi

06.05.2018 - 19:25 | Son Güncellenme: 06.05.2018 - 19:25

Tivibu Spor yorumcuları Tugay Kerimoğlu, Nihat Kahveci ve Oğuz Çetin futbol gündemini değerlendirdi

Tivibu Spor yorumcuları Tugay Kerimoğlu, Nihat Kahveci ve Oğuz Çetin, futbol gündemini değerlendirdi.

Yorumcuların değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri ise şu şekilde:

 

Nihat Kahveci: "Oyunu beğenilmeyen Fenerbahçe lig ikincisi şu an"

"Öncelikle Fenerbahçe'yi tebrik etmek lazım. Sezon başına döndüğümüzde; beklenmedik bir Vardar mağlubiyeti, sezon içinde şu an ligdeki son sırada Karabükspor kadar bireysel hatalar yapmış puan ve puanlar kaybetmiş bir Fenerbahçe var. Seçim var saha dışında inanılmaz bir karışık Fenerbahçe. Geçen senelerde olduğu gibi stata gelmeyen Fenerbahçe taraftarı, üzerinde çok büyük baskı olan bir Aykut hoca. Oynanılan oyunu beğenilmeyen bir Fenerbahçe ve 32 hafta sonunda lig ikincisi."

Nihat Kahveci: "Valbuena bugün 2 pozisyonda yalandan kendini yere attı sarı kart görmedi"

"Bir kere tebrik etmek lazım. Bugün de bence maçı kazanmayı hak ettiler. Hakem hataları var mıydı? Bence kesinlikle vardı. Ülkemizde bazı futbolcular vardır isimleri çıkmış, ceza sahası içinde tekme yese bile penaltı çalınmaz, bugün Valbuena 2 pozisyonda yalandan atladı ve sarı kart falan görmedi. Ben bir kere tebrik ediyorum. Bunun mimarı Aykut hoca."

Nihat Kahveci: "Valbuena sezon başından beri 90 dakika oynasa Fenerbahçe kaç puan alırdı?"

"Şunu da insanlar sormak ister: Bir pozitif anlamda Aykut hocayı tebrik ediyorum. Valbuena'yı ikinci yarı ya da son 30 dakika oynatarak inanılmaz bir performans alıyor. Diğer tarafta şunu da sorabiliriz; 30 dakikada bunu yapan Valbuena ligin başından beri 90 dakika oynasaydı Fenerbahçe kaç puan alırdı.

Göreceli ki, Valbuena ne kadar kaliteli oldğunu geçen yıl ki maçlarda göstermiş. Takımına liderlik yapmış bir oyuncu. Fenerbahçe'de hakikaten çok farklı Valbuena."

Akhisarspor - Galatasaray maçı değerlendirmesi

Ligin sonuna 3 hafta kalmış, Akhisar deplasmanına gidiyorsun, bütün sezon deplasman sorunu yaşamışsın ve belkide sezonun en kötü futbolunu oynayara 2-1 kazanıyorsun. Öncelikle Galatasaray'ı tebrik etmek lazım bundan dolayı. Rodrigues faktörü inanılmaz. Açık alan bulduğunda neler yapabileceğini herkes biliyor. İlk gol derslik bir goldü. İkinci golde de Danny Rodrigues'i görememiş bile olabilir. O kadar hızlı geçti ki Rodrigues... Zaten öyle bir pozisyonda birçok stoperi rahatça geçerdi.

Tugay Kerimoğlu: "Bugün Hasan Ali'yi çok beğendim"

"Bugün Hasan Ali'yi çok beğendim. O bölgeyi aktif kullandı, ikinci golün asistini yaptı. Bazıları sever veya sevmez ama bugün o bölgeyi çok kullandı."

 

Fatih Terim ve oyuncuları tebrik etmek lazım çok zor bir deplasmandan 3 puanla döndüler. 1 hafta öncesine gideceğim ben. Derbi maçları sonrası bu maçlara bakış açısı çok farklı olur. Konsantre ve maçı hazırlanmak farklı gelişir. Derbi galibiyeti sonrası böyle maçları ciddiye almazsanız sorun yaşarsınız.

İlk 45 dakika her şeyi doğru yapan, 2-0 öne geçen bir Galatasaray vardı. İkinci yarıda ilk yarıdaki görüntüsünden uzak, tamamen geri yaslanan ve geri yaslanırken topu tamamen rakibe veren bir Galatasaray vardı.

Fenerbahçe'de futbol oynuyorsan baskı ortamını performansa çevirmen lazım. Hasan Ali'yi tebrik ediyorum o da performansına yansıttı. 

Valbuena'nın oyuna girmesiyle hareketlenen oyuna Bursaspor daha fazla reaksiyon gösterdi. Onlar da çok hareketli oynadı. Maç iki yönlü oynanmaya başladı. Ancak ikinci yarıda Fenerbahçe beklendiği gibi hareketli ve gol noktalarına giden bir görüntüdeydi.

Fenerbahçe yenik duruma düşmesine rağmen Aykut hoca yaptığı değişikliklerle oyuna iyi müdehale etti. Sistem olarak 4-2-4'e döndü ve bunun yanında Hasan Ali ve Şener de sürekli oyundaydılar. Fenerbahçe öyle bir baskı ortamı oluşturdu ki maçı alacağını gösteriyordu.

Bu ligin son 3 haftasına girilirken bir taraf küme düşmemesi mücadelesi verirken, diğer taraf şampiyonluk yarışında telafisi olmayan maçları oynuyor. Böyle bir psikolojide skoru korumak düşüncesi doğrudur. Ancak maça baktığımızda ilk 15 dakikada Galatasaray skoru 2-0'a getirdi ve bu goller öyle tesadüf goller değil. Çok iyi organizasyonlar yapılarak atılan gollerdi. Ancak o dakikadan sonra oyunu geride kabul eden bir Galatasaray vardı. İlk yarıyı iyi atlattılar çok baskı yemediler ama ikinci yarıda kaybedicek bir şeyi olmayan Akhisar sürekli atak geliştirirken Galatasaray buna cevap veremedi.

Tugay Kerimoğlu'ndan yayıncı kuruluşa eleştiri

"Başakşehir içinde geçerli bu. Puan kaybetmiş. Fener tam 1-0 mağluğken ha kaybettiğim puanın değeri çok farklı olacak ama kazandığında da bu taraftan baktığında üzülen bir hoca, oyuncu grubu çıkıyor. Son 2 hafta 3 hafta yayıncı kuruluş bazı konularda rahatlatayacak diye buradaki insanları tehemmüyet altında bırakmaması lazım. 3 büyük gelmiş Beşiktaş'ta katalım, insanlara niye problem yaratmak için ortam sağlıyorsunuz ki?  Kaç tane kanalın varsa hepsini bir kanala yayarsın ve yayınlarsın. "

Nihat Kahveci: Bu saatten sonra kimse iyi oyuna bakmaz. Evet belki maçtan sonra Galatasaray iyi oynamadı diye eleştirilebilir. Ancak ertesi gün gazeteye baktığında Galatasaray 3 puan farkla lider. Orada kimse Galatasaray kötü oynadı diye konuşmaz.

Oğuz Çetin: Akhisar'ın kazandığı penaltı doğru değil. Hatta o pozisyonda Seleznyov'un hakemi aldatmaktan sarı kart görmesi gerekirdi.

Galatasaray takımı ilk 20 dakika dışında belki kötü bir performans ortaya koydu ama bütün oyuncular en az Akhisarlı kadar koşuyordu. Belki doğru koşmuyorlar yanlış yerde oluyorlar ama içtenlike, inanarak mücadele ediyorlar.

Galatasaray puan kaybedecekse en tehlikeli maçlardan biri Akhisar deplasmanıydı. Ancak Galatasaray kötü oynamasına rağmen 3 puan almasını bildi.

Nihat Kahveci: Fatih Terim geldiği andan itibaren Galatasaray kulübünde futbolcusundan, taraftarından, yöneticisine kadar herkeste büyük bir değişim oldu. Ancak Fatih Hocanın tek eksiği Belhanda konusunda oldu. Onun performansında artış olmadığı gibi Fatih hoca onu yeri geldiğinde kesmedi de. Fatih Terim Belhanda'yı da oynatarak onu kazanmayı denedi ama Belhanda bunu cevap vermedi.

Senin için hazırladığımız haberler