TKF1L'de Yeditepe Eagles şampiyon ilan edildi

25.09.2020 - 15:54 | Son Güncellenme: 25.09.2020 - 15:54

"Geçtiğimiz sezon sadece 1 hafta oynanan ve Koronavirüs pandemisi nedeniyle sezonun diğer maçları oynanmayan Türkiye Korumalı Futbol 1. Ligi’nde 2020 sezonunun şampiyonu tescil edildi."

Bertan ERMAN

İlk maçında Gazi Warriors’ı 43-0 yenen Yeditepe Eagles, kazanan takımlar arasında en üst sırada yer aldı ve Türkiye Ragbi Federasyon’un kararı neticesinde şampiyon ilan edildi. İstanbul Anadolu Yakası ekibi, tarihinde ilk kez bu kupanın sahibi oldu.

"ŞAMPİYON OLMAYI ZATEN BEKLİYORDUK"

Şampiyonlukla ilgili Ajansspor'a özel konuşan İSTEK Vakfı Spor Kulübü Yeditepe Eagles Temsilcisi Efe Ersoy, yaptığı açıklamada, “Sanırım bu, bütün amatör branşlar için geçerli bir karar. O zamana kadar oynanan ligler ne durumdaysa, biz de o verilmiş kararın içine girdik. Zaten, Türkiye çapında verilmiş bir karar bu. Lig devam etseydi, bundan farklı bir sonuç beklemiyorduk. Bizim için şaşırtıcı olmadı. Diğer ligler de bizim ligimizden önce tescil edilmişti. Federasyon, bununla ilgili anket tarzında bir şeyler yapmıştı. Her şey bir araya gelince, federasyon da böyle bir şekilde karar verdi. Şampiyon olmayı zaten bekliyorduk ama bunu saymıyoruz. Seneye ne yapacağımız bizim için daha önemli. Şimdiden bununla ilgili çalışmalara başladık. Bu sadece sembolik bir durum.” ifadelerini kullandı.

 

Senin için hazırladığımız haberler