TMOK ücretsiz spor okullarına devam ediyor..

09.11.2015 - 17:01 | Son Güncellenme: 09.11.2015 - 17:01

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) ücretsiz spor okullarında eğitimler, bu yıl 5 okul ve bir özel grupta devam ediyor.

TMOK'tan yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Van ve Kocaeli’ndeki okullarda bin 500 öğrenci, hafta sonlarında atletizm, basketbol ve voleybol branşlarında eğitim görecek.

TMOK ücretsiz spor okulları projesi sorumlusu Suzan Kum, okullarda çocukları spor branşlarının yanı sıra bir takım sosyal aktivitelerle de topluma kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. 

2015-2016 dönemi çalışmalarının yoğun bir tempoda devam ettiğini belirten Kum, "Özel grubumuzda yer alan öğrencileri rehabilite etmeye çalışıyoruz" dedi. 

Spor aktivitelerinin yanı sıra piknik, sinema gibi etkinliklerle özel çocukları toplum içine sokmaya çalıştıklarını vurgulayan Kum, "Burada yetişen çocuklarımızı ilerleyen yaşamlarında da yalnız bırakmıyoruz. Üniversitelere yerleşip eğitim alıyor, sonra bazıları gelip burada antrenörlük yapıyor" ifadelerini kullandı.

Eğitim aldığı ücretsiz spor okulunda antrenörlük yapmaya başlayan Ali Kaval ise projeyle ilgili yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi: 

"Burada yetişen çocukların büyük bir çoğunluğu antrenörlerini rol model alıyor, üniversitelerin spor bölümlerinde okuyor ve başarılı da oluyor. Okullar artık bizim öğrencilerimizi tercih ediyor. Öğrencilerimizin yaşamlarında bir şekilde spor hep yer alıyor. Bunu başarabilmek güzel bir duygu."

Senin için hazırladığımız haberler