Tofaş üst tur umutlarını taze tuttu

06.01.2021 - 21:31 | Son Güncellenme: 06.01.2021 - 21:43

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Tofaş, B Grubu'ndaki 5. maçında Keravnos'u Bursa'da konuk etti. Oyunu belli bir denge içinde kontrol eden temsilcimiz mücadeleden 78-67 galip ayrıldı. Mavi Yeşilliler'in üst tur için halen daha şansı var...

Tofaş üst tur umutlarını taze tuttu

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

Maçın ilk çeyreğinde her iki takımda da birçok şut kaçtı. Keravnos, art arda üç sayılık basketlerle iyi bir giriş yapmasına karşın Tofaş'ta Tomsilav Zubcic'in boyalı alandaki etkili performansı ve Semaj Christon'ın bireysel yeteneklerini konuşturması öne çıktı. Biraz daha iyi defans yapan temsilcimiz, Tarık Phillip'in son saniye basketiyle ilk 10 dakikayı 19-13 önde kapadı.

İkinci çeyreğe iyi başlayan Mavi Yeşilliler, 3 dakikada Muhsin Yaşar, Devaughn Akoon-Purcell ve Berkan Durmaz'ın hücumda etkili olmasıyla farkı çift hanelere çıkardı. (25-15) Ama Tofaş, bu skor aralığındaki üstünlüğünü koruyamadı. Basit hataların ardından Keravnos, devre arasına girilirken farkı 4 sayıya indirdi. Temsilcimiz, soyunma odasına 36-32'lik üstünlükle gitti. 

Rumlar Tofaş'ın kalitesine direnemedi

Üçüncü çeyrek de ikinci çeyreğe benzer bir durumdaydı. Semaj Chrison önderliğinde iyi bir başlangıç yapan Tofaş, arayı yine açtı ve fak 14 sayıya kadar yükseldi. Ancak Keravnos'un çabaları, oyunun kompasını engelleyen bir faktör oldu. Temsilcimiz, son 10 dakikada gösterdiği performansla istediği oyun dengesini sağladı ve mücadeleden 78-67 galip ayrıldı.

Gruptaki ikinci galibiyetini alan ve tur umutlarını taze tutan Tofaş'ta Tomislav Zubcic, 17 sayı ve 10 ribaundla double double yaparken Semaj Christon'dan 15 sayı ve 9 asist geldi. Keravnos'ta Brandon Rozzell 17 sayı kaydetti. 

 

Senin için hazırladığımız haberler