Tofaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde yolu Top 16

19.01.2021 - 22:36 | Son Güncellenme: 19.01.2021 - 22:45

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Tofaş, B Grubu'ndaki son maçında ERA Nymburk'un konuğu oldu. Çekya'daki deplasmandan galip ayrılmayı başaran temsilcimiz, üçlü averaj içinde grubu ikinci sırada tamamlayarak adını bir üst tura yazdırdı.

Tofaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde yolu Top 16

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Tofaş, B Grubu'ndaki son maçında ERA Nymburk'un konuğu oldu.

Son 16'ya kalabilmek için kazanmak zorunda olduğu karşılaşmanın ilk 2 çeyreği sonunda 57-52 geride olan temsilcimiz, özellikle son çeyrekteki etkili oyunuyla öne çıktı ve mücadeleden 103-97 ayrılmayı başardı. JDA Dijon ise, gruptaki diğer karşılaşmada Keravnos'u mağlup etmeyi başarsa da, averajlar souncunda ERA Nymburk 1. sıradan, Tofaş ise 2. sıradan adını bir üst tura yazdırdı.

Tofaş'ta maçın en skorer ismi Tomislav Zubcic, 27 sayı, 3 ribaund ve 1 asistle öne çıkarken, DeVaughn Akoon-Purcell ise 23 sayı, 9 ribaund ve 3 asistle dikkat çeken bir performans ortaya koydu. Nymburk'ta geçen sezon Bandırma formasıyla izlediğimiz Omar Prewitt 24 sayı kaydetti. 

Tofaş'ın rakibi henüz belli değil

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Tofaş'ın henüz belli olan bir rakibi yok. Bu sezonun formatında, yeni bir kura ile Top 16'da dörderli 4 yeni grup oluşacak. Tofaş haricinde, Türk Telekom adını bir üst tura yazdırmayı başardı. Pınar Karşıyaka'nın RETABet Bilbao'yu yenmesi veya maksimum 8 sayı farkla yenilmesi durumunda adını Son 16'ya yazdıracağı turnuvadaki diğer temsilcilerimiz Galatasaray ve Darüşşafaka Tekfen'in gruplarından çıkma şansı bulunmuyor. 

Senin için hazırladığımız haberler