Tofaş'ta koronavirüs sorunu büyüyor

17.12.2020 - 17:20 | Son Güncellenme: 17.12.2020 - 17:20

ING Basketbol Süper Ligi ve FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi takımlarından Tofaş'ta koronavirüs vakaları artmaya devam ediyor. Tofaş'ta yapılan son testlerde hangi isimlerde pozitif vaka çıktı? Bursa koronavirüs nedeniyle hangi maçları ertelendi? İşte detaylar...

ING Basketbol Süper Ligi'nde çıktığı 11 maçta 5 galibiyet ve 6 mağlubiyeti bulunan Tofaş, koronavirüs sorunu yaşamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde bazı oyuncularında pozitif vaka çıkmış ve bu nedenle dün oynanması planlanan, Bursa ekibinin FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda JDA Dijon maçı ertelenmişti. 

Tofaş'ta bugün yapılan testler sonucunda bir teknik ekip görevlisi ve bir idari çalışanının sonuçları pozitif çıktı. Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

"Tofaş Basketbol Takımımızın 2020-2021 ING Basketbol Süper Ligi 13. haftasında oynayacağı karşılaşma öncesinde; A Takım sporcularımız, teknik ekibimiz ve kulüp personelimiz 17 Aralık 2020 tarihinde rutin Covid-19 PCR tarama testinden geçmiştir. Sağlık partnerimiz Bursa Medicana Hastanesi tarafından gerçekleştirilen testler sonucunda Tofaş Basketbol A Takımımız’da daha önce tespit edilen pozitif vakalara ilaveten 17 Aralık’taki test sonuçlarımızda da 1 teknik, 1 idari çalışanımızda daha pozitif vaka tespit edilmiştir. Kulübümüzde gerçekleştirilen tarama testleri sonucunda 13 Aralık’tan bu yana toplam pozitif vaka sayısı 4 oyuncu, 4 teknik ekip, 3 idari çalışan olmak üzere toplamda 11 kişiye ulaşmıştır. Klinik şikayeti bulunmayan oyuncu ve çalışanlarımızın izolasyon ve tedavi sürecine başlanmış olup, konuyla ilgili kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir."

Senin için hazırladığımız haberler