Virtus Bologna’da Shengelia, Real Madrid karşısında dönüyor

Eren Tuncay
25.10.2022 - 18:20 | Son Güncellenme: 25.10.2022 - 18:27

Euroleague ekiplerinden Virtus Bologna’nın Gürcü oyuncusu Tornike Shengelia’nın, perşembe oynanacak Real Madrid maçında parkelere dönmesi bekleniyor.

Virtus Bologna’da Shengelia, Real Madrid karşısında dönüyor

AJANSSPOR - HABER

Türk Hava Yolları Euroleague’de 4 hafta sonunda yalnızca 1 galibiyete ulaşan Virtus Bologna’da sevindirici bir gelişme yaşanıyor. İtalyan ekibinin omuz sakatlığı bulunan Gürcü uzunu Tornike Shengelia’nın, perşembe akşamı Real Madrid karşısında sahalara dönmesi bekleniyor.   

Dünya Kupası elemelerinde sakatlanmıştı

31 yaşındaki forvet oyuncusu Gürcistan Milli Takımı'nın Tiflis’teki 2023 Dünya Kupası elemeleri kampında omuzundan sakatlanmıştı. Eurobasket 2022’de sakatlığı nedeniyle süre alamayan Shengelia, bu sezon takımı Bologna ile de henüz maça çıkmadı.

Barcelona yerine Bologna’yı seçmişti

Geçen sezonun ortasında Rusya – Ukrayna krizi dolayısıyla CSKA Moskova’dan ayrılan Shengelia, Euroleague içi transfer dönemi bittiği için Eurocup ekibi Virtus Bologna’nın yolunu tutmuştu. Burada Eurocup şampiyonluğu yaşayan Gürcü oyuncunun sezon sonu için Barcelona ile anlaşacağı konuşulurken, 2.06’lık forvet kendisini 2 yıl daha İtalya’da tutacak yeni bir sözleşmeye imza atmıştı.

İlgini Çekebilir
Zalgiris Barcelona’yı tek farkla devirdi!
Habere Git

Burada geçen sezon 8 kere Eurocup mücadelesine çıkan “Toko” lakaplı oyuncu 8.1 sayı, 5.5 ribaund ve 3.5 asist ortalamalarını yakaladı.  

Bologna 70 sayı barajını aşamıyor

İtalya Ligi (LBA)’de çıktığı 4 maçtan da galip ayrılan Sergio Scariolo’nun öğrencileri için Euroleague’de işler tersi yönde ilerliyor. Son Eurocup şampiyonu bu sezon Euroleague’de çıktığı 4 maçın 3’ünden yenik ayrılırken, 4 maçta da 70 sayı barajını aşamadı. Hücum anlamında sıkıntılı bir görünüm çizen Bologna’da, Tornike Shengelia’nın dönüşü dört gözle bekleniyordu.

Furkan Korkmaz’a saldırmışlardı

Eurobasket 2022 sırasında oynanan Gürcistan - Türkiye maçı gerilim dolu anlara sahne olmuştu. Maç içinde girdikleri tartışma sonucu diskalifiye edilen milli oyuncumuz Furkan Korkmaz ve Gürcü Duda Sanadze aralarındaki gerilimi soyunma odası koridoruna taşımıştı. Burada çıkan kavgada milli oyuncumuz Furkan Korkmaz ve bir personelimize Gürcü oyuncular Sanadze, Bitadze, Shengelia ve bir güvenlik görevlisi tarafından bir saldırı gerçekleştiği belirtilmişti.

İlgini Çekebilir
Furkan Korkmaz'a saldıran Shengelia: "İnsani bir tepki verdik"
Habere Git

“Durumu kolayca engelleyebilirdik”

Maç sonrası olaylar hakkında Facebook hesabından bir açıklama yapan Shengelia "Ortada bir şey yokken çirkin bir durum yaratıldı ve uygunsuz bir şekilde ele alındı. Her iki ekip durumu kolayca engelleyebilirdi. Bir yandan bu duruma farklı tepki vererek duygularımızın bizi ele geçirmesine engel olabilirdik. Daha iyi iş çıkarabilirdik. Bir insan olarak tepkimizi ortaya koyduk." ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler