Tokyo Olimpiyatları'nda seyirci olacak mı? Japonlar kararını verdi...

09.03.2021 - 15:52 | Son Güncellenme: 09.03.2021 - 16:02

Son dakika haberleri... Koronavirüs pandemisi sebebiyle daha önce ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Covid-19 salgınının ülkede yayılmasından endişe duyan Japon hükümeti, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda seyirci olacak mı sorusuna yanıt verdi. Peki, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ne zaman yapılacak ve seyirci olacak mı? İşte yanıtı...

Tokyo Olimpiyatları'nda seyirci olacak mı? Japonlar kararını verdi...

AJANSSPOR-HABER

Koronavirüs sebebiyle birçok organizasyonda erteleme ve aksaklıklar oluşmuştu. Gözler, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na çevrildi. Japon hükümeti, yazın düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları konusunda ülke dışından seyirci alınmayacağını kararını aldı. Detaylar haberde…

Japonya kararını açıkladı 

Japon hükümeti, Olimpiyat Oyunları’nda koronavirüsün yayılma endişesini bir süredir taşıyordu. Dolayısıyla denizaşırı ülkelerden gelmek isteyen seyirci girişi de durduruldu. 

Seyirciler, Olimpiyat Oyunları’nda olmayacak

Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile bir araya gelmesi beklenen Japon hükümeti, son kararını bu yönde verdi. 

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ne zaman?

Daha önce 24 Temmuz-9 Ağustos 2020'de yapılması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'de düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. Böylelikle Olimpiyat Oyunları’nda seyircilerin yer alıp alamayacağı da netleşmiş oldu. 

Olimpiyat Oyunları’nda kaç sporcu olacak?

Japonya’nın ev sahipliği yapacağı dev organizasyonda, Olimpiyat Komitesi’nin verilerine göre; 11 bin sporcu, 43 alanda yarışacak. Türkiye’den de artistik jimnastik, atıcılık, atletizm, boks, bisiklet, güreş, karate, tekvando, voleybol, yelken ve yüzme branşlarından sporcularımız mücadele edecek.

Organizasyonda cinsiyet dengesi bile gözetildi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın sporcu sayısı bakımından cinsiyet dengesinin sağlandığı ilk olimpiyat olacağını bildirdi. IOC'den yapılan açıklamada, Tokyo 2020'ye katılacak sporcuların yaklaşık yüzde 49'unun kadınlardan oluşacağı belirtildi.

Senin için hazırladığımız haberler